Doelman Sander van Reijn heeft zin in nieuw seizoen bij Den Bommel

0
285
15_DenBommel_Keeper

In zijn derde jaar bij de club, staat doelman Sander van Reijn te trappelen om weer te beginnen. Want na de achtste plaats van vorig seizoen en een paar maanden blessureleed, mikt hij met derdeklasser Den Bommel dit keer op een meer vlekkeloze editie. “In het begin zit het nog in je hoofd.”

Want een fijn begin van afgelopen seizoen, was het voor de 24-jarige Van Reijn met een serieuze knieblessure niet. “Eind augustus stopte ik tijdens een oefenwedstrijd een penalty, viel verkeerd en kon binnen twee minuten geen kracht meer op mijn knie zetten. Toen wist ik dat het niet goed was.” De doelman scheurde zijn meniscus en stond vervolgens een half jaar buitenspel. Een lastige periode, zo vertelt hij. “Pas na de winterstop kon ik weer meetrainen. Het is jammer om zoveel te moeten missen en langs de kant te staan, terwijl je nergens invloed op hebt…”

Afspraken

Invloed die Van Reijn natuurlijk liever wel had gehad. Want met een achtste plaats, waren ze bij Den Bommel toch niet helemaal gelukkig. “Op het einde ben je er tevreden mee, aan het begin had je er meer van verwacht. We wilden toch wel iets hoger eindigen in die middenmoot.” Dat lukte uiteindelijk niet, en dus moet de lat dit seizoen omhoog. “De trainingsopkomst moet beter en ook de algemene fitheid van de groep is wel een verbeterpuntje.” Duidelijke afspraken zijn in ieder geval alvast gemaakt. “Als je niet traint, dan zit je wissel.” Een logisch gevolg, vindt Van Reijn. “We hebben vorig jaar vaak genoeg tegen elkaar gezegd: als we nu gewoon met de volledige groep stonden, hadden we misschien wel een ander resultaat gehaald. Dat moeten we nu voorkomen.” In de hoop op een hogere klassering. “Er zijn wat spelers weg, dat wordt opgevangen met jeugd. Die kunnen het echt wel, maar ze moeten ook het vertrouwen krijgen. Dat doe je door wedstrijden te spelen.” Met hem tussen de palen. “Ik hoop allereerst natuurlijk vooral een heel seizoen fit te blijven. En vanuit daar goed te presteren.” Maar ook te blijven ontwikkelen, vertelt hij. “Van origine meer een lijnkeeper, eigenlijk al vanaf de jeugd. Ik ben niet heel lang, dus dan is het toch vaak: blijf maar in de buurt van je doel. Dat merk ik nog steeds, maar het wordt wel minder.” Ook aan de bal. “Zoveel mogelijk meevoetballen, zonder al te veel risico’s.”

Mooi doel

En dat doet Van Reijn dus voor het derde seizoen op rij bij Den Bommel. “Daarvoor speelde ik in de jeugd van Vlotbrug en bij Hellevoetsluis. Via-via kwam ik hier terecht. Ze zochten een keeper.” Spijt, heeft de goalie daar geen seconde van. “Bij Hellevoetsluis was ik tweede keeper, dus dan ga je nadenken: blijven of een uitstapje maken en ergens eerste keeper worden? Dat laatste heb ik toen gedaan.” Een goede keuze, zo blijkt achteraf. “Het is echt een gezellige kleine club. Een beetje ‘boers’, maar dat heeft ook zo zijn charme. Vanaf de eerste dag, voelde ik me meteen welkom.” En niet voor niks. “Het is altijd druk langs de lijn, veel supporters en iedereen blijft hangen.” Ook in het veld, is de sfeer prima. “We kunnen tijdens een wedstrijd alles tegen elkaar zeggen, daarna is het weer goed en gezellig.” Te vergelijken met Hellevoetsluis? “Eigenlijk wel! Daar is het alleen allemaal wat groter, serieuzer en misschien professioneler.” Weer helemaal fit en hersteld kijkt Van Reijn, die fan is van Feyenoord én Justin Bijlow, vol verwachting uit naar het nieuwe seizoen. “In de coaching kan het nog wel beter en ook met hoge ballen vanaf de zijkant ben ik soms nog wat te twijfelachtig.” Genoeg ruimte voor verbetering dus. En dat is maar goed ook. “Ik wil graag zo hoog mogelijk spelen, die ambitie is er zeker. Maar echt een specifiek doel, heb ik niet.” Toch mikt Van Reijn, woonachtig in Rotterdam, op minimaal de tweede klasse. Of een hereniging met oude liefde Hellevoetsluis. “Daar is het voor mij natuurlijk allemaal begonnen, dus dat heeft nog steeds ‘een plekje’. Als ze een eerste keeper zoeken, zou ik best terug willen. Dat is een mooi doel, toch?”

Klik op Den Bommel voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Den Bommel voor meer informatie over de club.