Doeleman heeft nog geen seconde spijt van overstap naar ASV

0
336

Ook dit seizoen is Justin Doeleman de onbetwiste nummer één onder de lat bij vierdeklasser ASV Brouwershaven. Bij de vierdeklasser is hij bezig aan zijn derde seizoen, nadat hij overkwam uit de jeugd van MZC’11.

“Ik zou daar terecht komen in de JO19-2 maar kreeg de vraag van Brouwershaven of ik interesse had om eerste keeper te worden. Dat was een kans én een uitdaging die ik simpelweg niet wilde laten lopen. Zodoende sta ik nu hier onder de lat en blijkt het een geweldige keus te zijn geweest. Ik voel me thuis, speel wekelijks en wordt daardoor ook elke keer beter. Ik doe hier ervaring op en dat is altijd prettig.”

De 19-jarige goalie begon met voetballen bij DZC’90 in Dreischor en stapte daarna over naar de jeugd van MZC’11. Daar doorliep de jonge goalie een aantal lichtingen tot de JO19. “Op een gegeven moment was ik ook wel een beetje het plezier kwijt. Eigenlijk had ik ook weinig trek om in de JO19-2 te gaan spelen, dus de vraag van ASV Brouwershaven kwam op het goede moment. Dat moest gewoon zo zijn en ik ben er nog altijd blij mee. Hier heb ik de lol wel teruggevonden, al moet ik toegeven dat het zeker het eerste jaar een grote stap was. Ik was zeventien, dus moest vooral fysiek aanpoten.”

ASV Brouwershaven heeft overigens ook nog altijd een relatief jonge selectie, waardoor de integratie vlotjes verliep. “Dat was wel prettig, al is de dynamiek bij de senioren natuurlijk wel helemaal anders dan wanneer je in de jeugd speelt. Ik heb nu al twee seizoenen seniorenvoetbal in mijn rugzak vol ervaringen, die ik normaal gezien nog helemaal niet had meegemaakt. En er komt over het algemeen ook wat meer publiek dus dat is ook anders, al heb ik daar weinig zenuwen van.”

Dit seizoen loopt het volgens Doeleman (prima naam voor een keeper overigens) met ASV Brouwershaven nog niet helemaal zoals men vooraf had gehoopt. “Dat is nog zacht uitgedrukt. We hebben echt, zonder het als excuus te willen gebruiken, al heel wat duels pech gehad. Ballen die er wonderbaarlijk niet ingaan, penalty’s die we onterecht tegenkrijgen, blessures en ga zo maar door. Al kosten persoonlijke fouten ons ook nog teveel tegengoals en scoren we lastig. Bovendien zitten we in een andere competitie, die veel sterker is dan de klasse waar we voorheen in uitkwamen. We hebben wel meer derby’s, dat maakt het dan wel weer mooi. Al is het pas écht mooi als je die dan ook wint.”

Voor Doeleman, die thuis in Dreischor met zijn ouders een druk akkerbouwbedrijf runt, is voetbal een perfecte uitlaatklep. “Het is soms erg druk, maar maak er graag tijd voor. Het is toch even heerlijk om je energie op het veld kwijt te kunnen. Ik geniet er volop van. Hopelijk kunnen we nog wat klimmen, want een plekje in de linkerrij zo mooi zijn.”

Klik op ASV Brouwershaven voor de laatste artikelen over de club.
Klik op ASV Brouwershaven voor meer informatie over de club.