Dennis Louter gedijt bij vrije rol

0
282
MVV'27, Dennis Luter

Hij wil zijn vader graag overtreffen als het gaat om aantal dienstjaren in de hoofdmacht van MVV’27. In dat geval heeft Dennis Louter (25) nog een aantal jaren te gaan. “Die twaalf jaar ga ik halen.”

Een paar dagen na de 0-0 tegen OVV komt er een grote zucht uit de mond van Louter. Dat zijn elftal niet aan klantenbinding heeft gedaan is nog zachtjes uitgedrukt volgens de aanvaller, die zelf ook stempel op de wedstrijd kon drukken. “We waren zwak aan de bal. De meeste jongens hadden een offday. Zulke wedstrijden zitten er wel eens tussen. Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest. Zo’n wedstrijd was het.”

Een dag na de wedstrijd hing hij met trainer Hakan Cupur aan de lijn om te kijken waarom het niet liep. “We sparren veel”, zegt Louter. “Ik vind het heerlijk om te praten over voetbal en tactiek. Ik heb altijd mijn mondje klaar. Dat weten ze ook op de club. Ik ben kritisch, maar niet té. Ik vind dat ik als ervaren speler moet helpen om als team beter te worden.”

Als speler in het veld gedijt hij vooral bij een vrije rol. Die vrijheid krijgt hij van zijn trainer, die hem als een ‘voetbalintelligente speler’ beschrijft. “Ik speel officieel als linksbuiten, maar ben geen linksbuiten die, zo gezegd, aan de zijlijn is geplakt. Ik wil graag de bal hebben. En als ik die niet krijg ga ik naar die bal op zoek. Mijn medespelers weten ook dat ik de bal graag in mijn voeten heb. Meestal komt er dan wel iets goed uit, zet ik een medespeler met een steekpassje vrij voor het doel of maak ik zelf een actie.”

Zijn vader schopte het tot twaalf seizoenen in MVV 1 en als het aan de medewerker van een evenementenbedrijf ligt gaat hij daar overheen. “Dat is wel mijn doel. Ik lijk qua voetballer overigens totaal niet op mijn vader, die, als ik de verhalen thuis aan tafel hoor, vroeger vooral een harde werker was.” Hard werken doet Louter zeker ook wel, maar hij probeert vooral vorm te geven aan het Maaslandse aanvalsspel. “Op zoek naar de bal overdrijf ik nog wel eens”, pakt hij de wedstrijd tegen OVV erbij waarin hij zelfs fases vlak voor zijn verdediging te vinden was.

Bang dat Louter sportpark De Commandeur ooit de rug terugkeert hoeft MVV niet te zijn. “Die behoefte voel ik totaal niet”, zegt hij. “Ik heb in de B ruim een seizoen bij Westlandia gespeeld. Dat deed ik zeker niet met tegenzin, maar ik vind voetbal vooral leuk als ik met vrienden kan spelen. Dat heb ik bij MVV. Van mijn lichting in de jeugd zitten tien jongens in de selectie. Dat is mij heel veel waard.”

Hij is tevreden over de ontwikkeling van zijn ploeg dit seizoen. “We zijn vooral veel stabieler geworden. De echte slechte wedstrijden zitten er niet meer tussen. Tegen OVV was het aanvallend matig, maar uiteindelijk weten we er wel een punt uit te slepen. We zijn rijper geworden en daardoor acht ik een top4-klassering in de derde klasse tot een realistisch doel.”

Klik op MVV ’27 voor meer informatie over de club.
Klik op MVV ’27 voor meer artikelen over de club.