De voorbeschouwing: Ruben Achten van VV Haarsteeg

Ruben Achten (20) begon op zijn vijfde met voetballen bij VV Haarsteeg. De jonge voetballer bleek talent te hebben, want hij mocht op zijn twaalfde meelopen bij de KNVB. Toen Ruben in de O19 terechtkwam maakte hij de overstap naar FC Engelen, waar Anthony Lurling actief was. Bij deze club mocht hij op zijn 18zijn debuut maken voor het eerste elftal.

Sinds afgelopen seizoen is Ruben weer terug op het oude nest bij VV Haarsteeg. Ik heb het erg naar mijn zin gehad bij FC Engelen, met als hoogtepunt het kampioenschap. Toch vind ik de sfeer beter bij Haarsteeg en al mijn vrienden voetballen hier, daarom ben ik terug gekomen.”

Het was voor Ruben weer even wennen om te spelen bij zijn oude club, maar hij hoopt met zijn kwaliteiten bij te dragen aan goede prestaties voor het team. “Ik ben gelukkig goed opgenomen in de eerste selectie, waardoor ik nu met veel plezier voetbal voor VV Haarsteeg. Dit seizoen wil ik werken aan de nauwkeurigheid in mijn spel. Zo wil ik betere opties maken op het middenveld, zodat ik minder vaak de bal verlies. Binnen het team merk ik dat er meer vertrouwen is ten opzichte van vorig jaar. Daarom streef ik met het team naar een stabiele positie in de middenmoot. Je wilt natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen, maar we moeten wel realistisch blijven.”

Afgelopen weekend werd er thuis met 1-1- gelijkgespeeld tegen TGG. “Het was een felle wedstrijd, waarbij ik vond dat we een uur lang de bovenliggende partij waren. In dat uur hadden we de kansen beter moeten uitspelen, als we dat hadden gedaan denk ik dat we gewonnen hadden. Toch was de uitslag terecht, want TGG kwam in het laatste half uur sterk terug en maakte wij geen aanspraak meer op de overwinning. Ik vond Joey Philipsen de man of the match die dag. Hij was met name de tweede helft erg belangrijk in verdedigend opzicht. Naast zijn verdedigende taken heeft hij een goede drive naar voren. Hij was fel in zijn duels en droeg bij aan enkele gevaarlijke aanvallen.”

Komend weekend moet VV Haarsteeg uit tegen RKDVC. Een ouderwetse derby waarin het alle kanten op kan gaan. “We hebben zeker nog wat goed te maken na de laatste ontmoeting in het vorige seizoen. Ik denk dat het absoluut een felle wedstrijd wordt. Waarin het lang gelijk op zal gaan, we zullen scherp moeten zijn en vanaf de eerste minuut fel in onze duels moeten zitten. In vergelijking met vorig jaar denk ik dat wij nu sterker de wedstrijd in gaan, het vertrouwen is er in ieder geval. Het belooft weer een mooie pot te worden en als wij onze eigen spel blijven spelen en ons kansen benutten zie ik wel mogelijkheden tot een overwinning. Daarom gok ik op een 1-2 overwinning voor ons.”

De wedstrijd zal aankomende zondag plaatsvinden op Sportpark aan de Duinweg. Scheidsrechter van dienst is J.D. Masman, die de bal om 14:00 zal laten rollen.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.