Club van de week: VV Baardwijk met Jean Paul Leijtens

Bij Jean Paul Leijtens (36) stroomt het Baardwijkse DNA door heel zijn lichaam. De secretaris is namelijk lid van de familie die VV Baardwijk heeft opgericht in 1919. Nu mag hij samen met het jonge bestuur van vv Baardwijk verder werken aan de toekomst. Wij zullen met Leijtens kijken waar de club op dit moment staat en wat de toekomstplannen zijn voor de club.

Leijtens is voor zijn functie nog behoorlijk jong en is pas anderhalf jaar actief als secretaris.
“Vorig jaar was ik 25 jaar lid van de club. Daarom was ik uitgenodigd voor de jubilarisavond. Daar werd er gevraagd of er iemand interesse had om iets te doen binnen de club. Dat heb ik opgepakt door contact op te nemen met onze voorzitter Dennis Vos en die zag mij wel in de rol als secretaris.”

In het begin had Leijtens niet echt een idee wat de functie als secretaris inhield, maar hij heeft zich in de werkzaamheden verdiept en weet nu precies hoe de vork in de steel zit. “Ik houd me vooral bezig met wedstrijdzaken en notulen van de vergaderingen zodat het opgevolgd wordt. Daarbij hebben we op dit moment niemand die over de algemene zaken gaat, daarom heb ik dit ook deels op mij genomen. Daar ben ik bezig met de invulling van wedstrijddagen, kleedkamers, velden en wedstrijden die mogelijk afgelast worden.”

VV Baardwijk is een echte volksclub en dat moet ook vooral zo blijven vindt Leijtens. “Ik loop hier al bijna heel mijn leven rond, voetbal zelf ook nog steeds in het derde elftal en al die jaren hangt er een hele fijne sfeer op de club. Het is een echte familieclub die al vele generaties diep gaan. Iedereen kent elkaar bij VV Baardwijk, van de leiders van de pupillen tot aan de leiders van de dames. Tuurlijk willen we net zoals alle andere verenigingen groeien, maar het moet niet ten kosten gaan van de fijne sfeer.”

Volgende wedstrijd is uit tegen VV Trinitas Oisterwijk. De fusieclub die voortkomt uit RKSV Oisterwijk, RKSV Taxandria en SV Nevelo staat op het moment één puntje boven Baardwijk.
Leijtens blijft realistisch en denkt aan een 2-2 gelijkspel. “Ik verwacht een gelijk opgaande wedstrijd, want ze staan ongeveer even hoog op de ranglijst. Natuurlijk hoop ik dat Baardwijk gaat winnen, maar op papier denk ik dat een gelijkspel een terechte uitslag zal zijn.”

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.