De voorbeschouwing: Ramon Frijters van V.V. Klundert

0
166

Ramon Frijters (19) speelt vanaf zijn vierde bij V.V. Klundert. De linksbuiten maakte in de JO-11 de overstap naar RBC, wat toen nog een profclub was. Het was van korte duur, aangezien de club failliet ging. Hij sloot weer aan bij zijn oude club uit Klundert. Hij maakte als 17-jarige zijn debuut in de hoofdmacht van de club. Na een zo hier en dan mee spelen met het eerste, is dit zijn officiële jaar bij de selectie.

De vleugelspeler wilt dit seizoen laten zien dat hij een belangrijke speler is voor zijn ploeg. “Ik hoop te kunnen helpen, waar dat nodig is en uiteraard beslissend te kunnen zijn. Ik moet nog wel wennen aan het niveau, dit is uiteraard ook pas mijn eerste jaar. In de jeugd had je bijvoorbeeld veel meer tijd om je actie te maken en of de bal vast te houden. Nu word je meteen zo snel onder druk gezet. Voor mij persoonlijk maakt het niet uit of ik veel scoor of assists lever. Uiteindelijk gaat het om het resultaat wat je met het team behaalt.”

Klundert 1 staat momenteel vierde staat in de competitie met vierteen punten uit zeven wedstrijden. “Ik denk dat wij een subtopper zijn en dat wij aan het einde van het seizoen tegen de top drie aan zitten. We zijn als team bezig aan een goede reeks en hebben nog maar één keer verloren. Ik vind wel dat we realistisch moeten blijven. We zijn een jong team en zitten in een lastige competitie. Ik zie ons dus niet zo snel promoveren zie ik niet zo snel gebeuren. Ik vind dat we ons dan ook moeten focussen op de derde plek. Als dit team een langere periode bij elkaar blijft dan zijn wij zeker in staat om te kunnen promoveren binnen een aantal jaren.

Vorig week zondag nam het eerste van Klundert het op tegen het eerste van NOAD’67 uit Sint-Philipsland. Deze wedstrijd wist de ploeg van Ramon met 2-3 te winnen. “Als team waren we goed aan de wedstrijd begonnen. Het was meteen duidelijk dat wij het spel domineerde, toch merk je wel dat het in de senioren niet zoveel uitmaakt. We kwamen dan ook snel op een 2-0 achterstand. Persoonlijk was het voor mijn gevoel een mindere wedstrijd. Ik ben een buitenspeler, die dreigend hoort te zijn bij de goal van de tegenstander. Dit was ik deze wedstrijd alles behalve. Na een goede peptalk van de trainer tijdens de rust, konden we de achterstand ombuigen in een 2-3 voorsprong. ‘Man of the match’ was voor mij Loïc Luzolo. “Loïc kwam al vroeg in het veld, dit door een tactische wissel van de trainer. Als je 2-0 achterstaat weet je dat je als spits zijnde nou eenmaal je stempel moet drukken, zeker in dit soort duels. Als je dan als spits zijnde de 2-3 geweldig binnenschiet, dan ben je voor mij man of the match.”

Klundert neemt het aankomende zaterdag op tegen de nummer tien van de competitie, WHS uit Sint-Annaland. “Uiteraard moeten we positief blijven, ondanks het slechte spel van vorige week. Wij moeten hoe dan ook als team de drie punten in Klundert houden. Iedere wedstrijd wilt iedereen voor elkaar knokken, dit is de basis van een overwinning. Ik hoop dat ik deze wedstrijd wel door mijn acties belangrijk kan zijn en wellicht beslissend.”