De voorbeschouwing: Patrick de Klerk van v.v. Seolto

0
238

Patrick de Klerk (33) is ooit op zijn tiende begonnen met voetbal en was 17 toen hij debuteerde in het eerste elftal. In deze wedstrijd scoorde hij als aanvaller gelijk twee doelpunten en droeg hij het nummer 10. Dit nummer kon niemand meer van hem afnemen en heeft hij sindsdien zijn hele carrière mee gespeeld. In zijn loopbaan heeft hij nog een paar uitstapjes gemaakt naar v.v. Papendrecht en SHO. Uiteindelijk toch teruggekeerd naar v.v. Seolto, want nergens is de sfeer zo goed als daar.

V.v. Seolto zal geen team zijn die hoog in de klassementen gaat eindigen, maar ieder team heeft zijn eigen kwaliteiten en streven. De Klerk heeft in ieder geval een duidelijk doel voor ogen. ‘’Ik wil zo lang mogelijk als voetballer van het eerste elftal van Seolto: Plezier maken, genieten, en als groep er voor zorgen dat we degradatie met deze mooie vereniging die minimaal thuis hoort op 3e klasse niveau voorkomen!’’

Vorige week werd er thuis gespeeld tegen De Fendert. V.v. Seolto kent de afgelopen weken moeilijke een periode en ook tegen De Fendert kon er geen winst behaald worden. ‘’We zitten in de hoek waar de klappen vallen. We hadden de avond daarvoor nog een leuke groepsactiviteit met het team gedaan, maar helaas was het resultaat na de wedstrijd niet waarop we hadden gehoopt. We hadden pech met het uitvallen van Chris van Persie en het uitvallen van keeper Ruud Hendrix. Dit was extra vervelend omdat dit al de 2e wedstrijd op rij was dat onze 1e keeper geblesseerd uitviel. Jammer en vervelend voor Chris en Ruud, maar daarmee geeft het wel aan dat we veel pech hebben dit jaar.’’ Uiteindelijk liepen de mannen het veld af met  0-5 verlies. Ondanks het mindere resultaat was Teun Broere Man of the Match.

De Klerk hoopt dat het team zich dit jaar kan handhaven in de competitie. Het seizoen is nog jong en er zullen nog kansen genoeg komen om dit te bewerkstelligen. ‘’Er zijn nog voldoende wedstrijden te spelen dit seizoen waar we nog voldoende punten kunnen halen.’’ Uiteindelijk denkt de Klerk dat een 10e plek moet lukken.

Aankomend weekend, uit bij Tholense Boys is het streven om de eerste punten te pakken en het roer om te gooien. ‘’Als wij een keer voor kunnen komen weet ik zeker dat wij lang in staat om compact en als groep met elkaar het dicht te houden. Voorkomen is dit seizoen helaas nog niet gebeurd. Maar het zou mooi zijn als dit zaterdag een keer gebeurd. Ik denk dat voorkomen goed zal zijn voor ons zelf vertrouwen. Ik vind dat deze groep niet op de laatste plaats hoort te staan. Als het bij ons gaat draaien zijn we te goed voor laatste plaats. Ik hoop op 1-1 zodat we eindelijk van die hatelijke nul afkomen.’’