De voorbeschouwing: Michael Oomen van Virtus

0
157

Michael Oomen (30) begon met voetballen bij V.V. Virtus uit Zevenbergen. Hij heeft alle jeugdelftallen doorlopen tot aan de JO17. De centrale verdediger heeft in zijn tweede jaar JO17 de stap mogen maken naar de jeugd van NAC Breda. Hij sloot aan bij het tweede jaar in de JO17 en later heeft nog twee jaar in de JO19 gespeeld. Zo heeft Michael zelfs een jaar bij de selectie van de Parel van het zuiden gezeten. Na een afwezigheid van vier jaar keerde hij terug bij Virtus, waar hij in de selectie kwam.

Als team is de aanvoerder erover uit. “We moeten een periode kunnen halen dit seizoen. Het zal uiteraard lastig worden, maar we hebben de kwaliteit ervoor. Voor het duel tegen Dubbeldam hadden we een goede reeks neergezet. Ik hoop dat we dat als team wéér kunnen doen. Laat dit een incident zijn geweest.” Persoonlijk wil de verdediger dit seizoen meer doelpunten maken. “Ik wil er dit jaar meer maken, dan de afgelopen drie jaar. Het waren er telkens maar vier in één seizoen. We hebben echt een leuke en hechte groep. We proberen dan ook deze groep zoveel mogelijk bij elkaar te houden. Als dit het geval is, hoop ik dat we volgend seizoen nog samen zijn en telkens om promotie kunnen strijden. Alles moet op zijn plek vallen, dat zou de ideale droom zijn.”

Met een terugblik op de vorige wedstrijd verloor Virtus thuis met een grote nederlaag van Dubbeldam 1. In Zevenbergen werd het maar liefst 5-0 voor de uitploeg. “Op papier is het een geflatteerde uitslag. Het eerste half uur speelden we prima en kregen wij juist de beste kansen. We kwamen één keer 1 op 1 met de keeper en als we een paar minuten eerder de situaties beter uitspeelden, dan hadden wij voor rust geleid met 2-0. Na de rust kwam Dubbeldam beter uit de startblokken en stonden we na zestig minuten met 0-2 achter. We hebben gekozen, als reactie om met vijf man voorin te spelen, hierdoor namen we een extra risico achterin. Je weet dat je ruimte weggeeft, maar maak je de 1-2, dan ben je weer helemaal terug in de wedstrijd. Uiteindelijk zat dat er niet in en counterde Dubbeldam er een aantal maal goed uit in de laatste tien minuten. Een ‘man of the match’ was volgens Michael niet van toepassing. “Volgens mij kan je bij een 0-5 nederlaag niet een man of the match aanwijzen. Als ik er toch een moet aanwijzen, dan is dat Maurice Ploeg. Hij is onze huis-dj op de club. Dankzij hem konden we de zondag alsnog met een glimlach afsluiten.”

De aankomende wedstrijd neemt Virtus 1 het thuis op tegen V.V. Zigo 1 uit Tilburg. Michael voorspelt dat de uitslag 4-1 voor Virtus wordt. “Dit is een wedstrijd die we moeten winnen, als we mee willen blijven doen met de bovenste ploegen. We hebben na de zeperd van afgelopen zondag natuurlijk thuis wel iets goed te maken. We moeten ook met alleen de winst genoeg moeten nemen. Op wat voor manier is voor mij minder van belang, zolang de drie punten maar in Zevenbergen blijven. We moeten alleen met winst genoegen nemen.”