De voorbeschouwing: Jeffrey Bakx van DHV

0
122

Jeffrey Bakx (20) is als vier jarige begonnen bij Seolto in Zevenbergen. Hier maakte hij in zijn laatste jaar, deel uit van de JO19-1, wat tweede klasse speelde. Hij maakte de overstap naar Virtus, waar hij in de JO19-1 terecht kwam. Dit team speelde hoofdklasse. De linksbuiten maakte het jaar daarop bekend te vertrekken naar DHV uit Zevenbergschen-Hoek. Hij zit ondertussen in zijn derde selectiejaar. Zijn debuut in de hoofdmacht, maakte hij op 18-jarige leeftijd.

Jeffrey geloofd erin dat hij met zijn ploeg minimaal, binnen de top drie kan eindigen in de competitie. “We hebben een gezellige selectie met een aantal hele goede voetballers. Als we allemaal fit blijven en effectief met onze kansen omgaan dan ben ik ervan overtuigd dat we gaan promoveren dit seizoen. Voor de voorhoede voetballer is maar één ding belangrijk. “Ik wil er samen met het team ervoor zorgen dat DHV 1 weer in de derde klasse terecht voetbalt, waar het thuis hoort. Daarnaast hoop ik ook belangrijk voor het team te kunnen zijn door middel van doelpunten en assists.”

Met een terugblik op de vorige wedstrijd boekte DHV 1 op eigenbodem, winst op PCP uit Breda. “We speelden een goede wedstrijd vanuit onze kant, waarbij 5-0 nog een bescheiden uitslag is. We hadden tijdens dit duel ook nog drie keer op de paal geschoten. Ik was ook tevreden over mijn eigen spel, aangezien ik een hattrick had gemaakt en een assist heb mogen leveren op Mamadi Sidibe.” Voor Jeffrey was er niet echt een ‘man of the match’. We speelden goed als team. We wisten met elkaar veel kansen te creëren en weinig kansen weg te geven. Het was voor mij een teamprestatie, in plaats van een ‘man of the match’.”

De aankomende wedstrijd neemt DHV 1 het thuis op tegen sv DOSKO 1 zaterdag, uit Bergen op Zoom. Bij Jeffrey geen gebrek aan zelfvertrouwen. “We spelen thuis tegen een ploeg die de nummer tien positie in de competitie bezet houdt. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de drie punten in ‘Den Hoek’ houden. We moeten ze echter niet onderschatten en honderd procent geven om de drie punten binnen te slepen.”