De voorbeschouwing met Jearlon Martina van SV Oranje Wit

0
185

Jearlon Martina (24) begon op zijn negende met voetballen voor SV Oranje Wit uit Dordrecht. De spits stroomde al snel door naar de selectie elftallen van de Dordtenaren. Later speelde Jearlon nog drie jaar in de jeugdopleiding van FC Dordrecht en keerde daarna terug bij Oranje Wit in de Jo-19. Op negentienjarige leeftijd als speler van de JO-19 mocht de spits al zijn debuut maken voor de hoofdmacht van de Dordtenaren. Toen Martina één seizoen vast in de senioren had gespeeld verliet Jearlon Oranje Wit voor een uitstapje naar VV Papendrecht. Na drie jaar actief te zijn geweest in Papendrecht besloot de Dordtenaar deze zomer weer terug te keren op het oude nest waar hij nu onderdeel uitmaakt van het eerste elftal.

Jearlon probeert dit seizoen zijn spelplezier weer te hervinden. Met zijn hervonden spelplezier hoopt de spits ook zijn oude vorm vanuit de jeugd weer terug te vinden. ‘’Gelukkig gaat dat weer met grote stappen vooruit, en dat wil ik als spits natuurlijk ook laten zien in mijn cijfers. Ik hoop er voor het einde van het seizoen nog minimaal tien doelpunten aan vast te kunnen plakken. Voor mijzelf, maar ook zeer zeker voor het team, want we kunnen de doelpunten gebruiken.’’

Dit weekend speelde de Dordtenaren een belangrijke wedstrijd tegen middenmoter GRC 14. Onder slechte weersomstandigheden wist Oranje wit de drie punten mee te nemen uit Giessen. ‘’Ik heb de wedstrijd helaas moeten missen, maar ik heb gehoord dat we echt als team hebben gestreden om terug te komen in de wedstrijd na een vroege achterstand. Uiteindelijk hebben we die nodige punten binnen weten te slepen en wonnen we de wedstrijd met 1-2.’’ Voor Jearlon was de ‘man of the match’ van deze wedstrijd Gijs Kila. ‘’Zoals ik zei, heb ik de wedstrijd helaas gemist, maar als ik hoor dat iemand de winnende maakt door hem de kruising in te jagen van een grote afstand verdien je van mij de man of the match.’’

Door de winst tegen GRC 14 staat Oranje Wit nu op twaalf punten en staat het op een dertiende plaats in de eerste klasse C. De Tegenstander van aankomend weekend is de club waar Jearlon vorig jaar nog voor uitkwam vv Papendrecht. Papendrecht dat vorig jaar via de nacompetitie promoveerde vanuit de tweede klasse staat met zeventien punten op de elfde plaats. Het gat tussen de twee ploegen kan dit weekend dus gereduceerd worden naar twee punten terwijl Oranje Wit een wedstijd minder gespeeld heeft. ‘’Toevallig staat de wedstrijd tegen mijn oud-teamgenoten op het programma. De heenwedstrijd eindigde niet zoals gepland, maar dat gaat deze keer zeker niet gebeuren.’’ De spits denkt dit weekend met 3-1 te winnen en hoopt na dit weekend weer naar boven te kunnen kijken op de ranglijst.

De rest van het seizoen heeft Oranje Wit maar één taak, handhaving. ‘’Het meest realistische doel van dit seizoen is natuurlijk gewoon handhaving in die eerste klasse. Als club hoort SV Oranje Wit daar gewoon thuis en met de kwaliteiten in dit team moet dat te realiseren zijn. Ik verwacht als we net als tegen GRC 14 ons team sterk houden en goed omgaan met tegenslagen, dat handhaving ook zeker zal gaan lukken.”

Op Sportpark Oranje Wit zal het duel uit de eerste klasse C op zaterdag 15 Februari om 15:00 gespeeld worden. M.P. van Dijk zal de wedstrijd tussen SV Oranje Wit en VV Papendrecht leiden.

Meer informatie over SV Oranje Wit? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over SV Oranje Wit.