De voorbeschouwing met Cees Groeneveld van VV Wieldrecht

Cees Groeneveld (21) beleefd een mooie tijd bij VV Wieldrecht uit Dordrecht. De ploeg die vorig jaar promoveerde naar de tweede klasse staat momenteel vierde in de competitie. De multifunctionele speler die uit de voeten kan als centraal middenvelder, linksback en linksbuiten begon op zijn zevende met voetballen bij Wieldrecht. De Dordtenaar doorliep de hele jeugdopleiding van Wieldrecht en debuteerde op achttienjarige leeftijd in de hoofdmacht. Sindsdien is Cees onderdeel geweest van het eerste elftal.

Cees heeft een duidelijk doel voor de rest van dit seizoen. De multifunctionele voetballer wil de rest van het seizoen zijn basisplaats vasthouden. ‘’Na een wisselvallige eerste seizoenshelft speelde ik na de winterstop twee goede wedstrijden tegen Roda Boys en VVGZ. Ik wil deze lijn doorzetten en dit seizoen nog veel minuten maken voor Wieldrecht 1.

Afgelopen weekend speelde Wieldrecht de altijd lastige uitwedstrijd tegen Wilhelmina’26 uit Wijk en Aalburg. ‘’Spelend op een zwaar veld waar een sterke wind stond, speelde Wieldrecht één van haar mindere wedstrijden van dit seizoen. Na een rommelige eerste helft waar eigenlijk alleen Wilhelmina ’26 een aantal kansen had gecreëerd stond het in de rust nog 0-0. De thuisploeg veranderde dit al snel in de tweede helft, waardoor het in de 47e minuut 1-0 stond. Vervolgens was het Wieldrecht dat alles op alles zette om de wedstrijd om te keren maar het leek er niet in te zitten. Tot in de blessuretijd een vrije trap via het hoofd van Daan Vegt op de lat belandde en Ferhat Kemaldar in de rebound de 1-1 binnen kopte. Kort na dit moment klonk het eindsignaal en mocht Wieldrecht blij zijn met één punt.’’ De keuze voor de ‘man of the match kwam op naam van de Dordtse doelpuntenmaker Ferhat Kemaldar.

Komend weekend staat de thuiswedstrijd tegen Pelikaan uit Zwijndrecht op het programma. Pelikaan staat met een zevende plek in de middenmoot in de tweede klasse F. Wieldrecht staat momenteel vierde en staat maar drie punten achter de koplopers E.B.O.H. en Altena. ‘’Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Pelikaan als nummer zeven van de competitie staat op zeven punten van de nummer één. Voor beide teams een wedstrijd om de aansluiting naar boven te behouden. Pelikaan dat twee punten haalde in haar laatste zes wedstrijd zal erop gebrand zijn om weer een overwinning te behalen. Wieldrecht zal na het gelijkspel tegen Wilhelmina’26 weer alles op alles zetten om in deze belangrijke wedstrijd drie punten te pakken.’’ Cees verwacht dan ook de wedstrijd winnend af te sluiten met een score van 3-1.

Cees is positief over het verdere verloop van de competitie. ‘’Als promovendus doen wij het als Wieldrecht zijnde uitstekend in de tweede klasse. Met drie punten achterstand op de nummer één en een goed team waar de teamgeest erg hoog is, verwacht ik dat we het seizoen af zullen sluiten als nummer twee.

Op Sportpark Wieldrecht zal het duel uit de tweede klasse F op zaterdag 15 Februari om 14:30 gespeeld worden.
G.J. de Pater zal de wedstrijd tussen VV Wieldrecht en ZVV Pelikaan leiden.

Meer informatie over VV Wieldrecht? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over VV Wieldrecht.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.