De voorbeschouwing met Chemèhne van Akkooi van Unitas’30

0
136

Chemèhne van Akkooi (20) is linker middenvelder bij het eerste vrouwen elftal van Unitas’30. Ze begon met voetballen op haar zevende bij de club uit Etten-Leur, DSE. Tot de JO13 speelde de middenvelder bij de jongens elftallen, hierna vertrok ze naar de MO19-1 van DSE. Op zestien jarige leeftijd debuteerde Chemèhne in het eerste dames elftal van DSE. Dit bleek uiteindelijk iets te hoog gegrepen en mede door een chronische blessure besloot van Akkooi te vertrekken naar Unitas’30 in Etten-Leur.

De voetbalster had gelijk een fijn gevoel toen ze bij Unitas’30 aansloot. “ Ik kwam terecht in de MO19-1 en voelde me hier gelijk thuis. Op mijn achttiende mocht ik dan ook al debuteren in het eerste vrouwenelftal van Unitas’30.” Het is duidelijk wat Chemèhne wil bereiken dit seizoen. “Ik wil honderd procent gaan voor handhaving in de vierde klasse.” Ook is de speelster van Unitas’30 ervan overtuigd dat ze in de top 5 zullen eindigen, zolang iedereen zich volledig inzet.

Vorige week speelde het eerste vrouwenelftal van Unitas tegen het eerste vrouwenelftal van SC Kruisland. Volgens Chemèhne hadden ze hier nog een appeltje mee te schillen. “We speelden de eerste wedstrijd van het seizoen tegen dit team. Deze wedstrijd eindigde in 4-4, terwijl wij voetballend beter waren.” De club uit Etten-Leur begon sterk aan de wedstrijd en stond in de rust met 0-2 voor. “De tweede helft speelden we minder, maar we hebben wel de nul weten te houden. We eindigde de wedstrijd met 0-2, appeltje geschild.”

De ‘women of the match’ was volgens van Akkooi de voorstopper van hun elftal, Fleur van Kinderen. “Fleur had op het middenveld een grote rol, ze speelde goed aan de bal en maakten weinig fouten. Daarom is zij voor mij de vrouw van de wedstrijd.”

Komend weekend speelt Unitas tegen Graauw vrouwen 1. “Op 26 Januari hebben we al tegen deze club gespeeld, toen verloren we 5-1. De eerste helft speelde we voetballend redelijk goed, helaas ging het de tweede helft bergafwaarts. We beloofden ons zelf de punten te pakken als ze naar ons zouden komen.” Aldus de middenvelder.

De wedstrijd tussen Unitas’30 en Graauw zal plaatsvinden op sportpark de lage banken om 9 februari 13:00 uur. Dit duel staat onder leiding van Joeri Stallin.

voor meer informatie over de club klik hier.

Klik hier voor een ander artikel over Unitas’30