De voorbeschouwing met Bob Janssen van R.W.B. Waalwijk

Bob Janssen (18) speelt als linksback bij het eerste elftal van R.W.B. Waalwijk.
Hij mag dit seizoen voor het eerst officieel aansluiten bij de hoofdmacht. Bob heeft al wel twee seizoenen geleden zijn debuut mogen maken voor de club, waar hij al vanaf zijn vijfde voetbalt. Naast voetballen doet de linksback ook veel voor de club. Hij heeft namelijk in de loop van zijn carrière een KNVB Jeugdscheidsrechter diploma gehaald en daarna is hij begonnen aan zijn trainerscarrière.

Het nieuwe lid van de selectie wilt dit jaar veel leren van de ervaren spelers om hem heen.
“Aangezien ik officieel nog A-jeugd speler ben loop ik een jaar voor op mijn leeftijdsgenoten. Zoals ik zie hoe Serhan hard zijn naam schreeuwt en elk duel keihard ingaat wil ik ook mijn kracht in de duels verbeteren. Kortom wil ik leren van de spelers om mij heen en op jonge leeftijd ervaren hoe het is om op seniorenniveau te spelen.”

Met het team wilt Bob dit jaar strijden om promotie. “Tuurlijk moeten we gaan voor het kampioenschap, maar om er niet al te veel druk achter te leggen hebben we als doel gesteld om in de top drie te eindigen en minimaal één periodetitel te pakken. Een ander doel is ook om van elkaar te leren zodat iedereen, zowel jong als oud, zich persoonlijk kan verbeteren.”

Samen met het team heeft Bob afgelopen wedstrijd een goede stap gezet richting de gestelde doelen, door met 7-2 te winnen van SAB. “Binnen 5 minuten stonden we met 0-1 achter. Daarna vechten we goed terug en scoorde we gemakkelijk, wat normaal niet zo gemakkelijk gaat bij ons. Hierdoor kregen we zelfvertrouwen en bleven we voetballen. Net voor rust kregen we nog een doelpunt tegen waardoor we met een minder gevoel de rust in gingen. Toch wisten we dat we beter waren en de wedstrijd moesten winnen. Na de rust hebben we dat ook zeker gedaan en mooi en goed voetbal laten zien. Een zondag die leek in het water te vallen (letterlijk en figuurlijk) werd een ideale zondag met 3 punten. De beste speler op het veld vond ik Serhan Eyupoglu, omdat hij naast de drie doelpunten ook zelfvertrouwen uitstraalt en veel rust aan de bal had.”

Komende zondag wordt er uit tegen DIA gespeeld, die maar één punt onder RWB staat.
“Wij gaan met een goed gevoel die kant op, omdat we koploper zijn met een wedstrijd meer. DIA heeft afgelopen zondag ook gewonnen dus zullen er ook vol tegen aan gaan. Trainer van RWB, Larry van Ommen, gaat elke week opzoek naar de sterke en zwakke punten van de tegenstander. Zo zal hij dat dit weekend ook doen, zodat we ons goed kunnen voorbereiden op de wedstrijd. Daarom gok ik op een overwinning.”

De wedstrijd zal op 13 oktober om 14:30 plaatsvinden op sportpark De Gouwen.

 

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Rick Ouwerling van Zinkwegse Boys gaat voor UEFA C diploma

De 24-jarige Rick Ouwerling was de afgelopen twee jaar de coach van de O19-1. Dit jaar is hij de...

In gesprek met Jeffrey Verkerk van SC Feyenoord

Vandaag spreken we met Jeffrey Verkerk, de 29-jarige keeper van SC Feyenoord. Jeffrey Verkerk heeft vroeger bij BVO’s gekeept...

Het project van DVV’09 is nu echt afgerond

Nooit eerder in de historie van de club, slaagde vierdeklasser DVV'09 erin om te promoveren. Maar als er een...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.