De Kerstboom van Marco Klijs van RSV Rucphen

0
386

Na het optuigen van de kerstboom van Jelle Stalenhoef, gaan we nu de tweede kerstboomopstelling van de dag optuigen. Deze editie gaan we samen met Marco Klijs, trainer RSV Rucphen, kijken naar zijn sterkste kerstboomopstelling. Toen Marco 8 was is hij zelf begonnen met voetballen. Hij heeft o.a. gespeeld voor NAC Breda, RKC Waalwijk, RBC Roosendaal en meerdere Belgische clubs. Marco maakte zijn debuut op 17-jarige leeftijd.

We beginnen zoals altijd met de trainer. Voor Marco is Jo Jansen de beste trainer die hij gehad heeft. “Jo was mijn toenmalige jeugdtrainer bij NAC. Later heb ik hem ook gekend als trainer bij NAC, Eindhoven en Vlissingen.”

We beginnen wederom onderaan de kerstboom, waarbij we kijken naar de beste keeper waar Marco mee gespeeld heeft. “Frits von Seydlitz. Frits is oud keeper bij NAC en RKC. Hij was uitzonderlijk lenig.”

Aangekomen bij de defensie, beginnen we bij de rechtsback. Marco kiest op deze positie voor Hans Heeren. “Hans is ook oud speler van NAC en RKC, daarnaast was hij ook jeugdspeler van Feyenoord. Hij had een geweldige techniek en was erg sterk als opkomende back.” Rechts centraal zien we de naam Joop van Eck terug. “Ik ken Joop van mijn tijd als speler van RBC en als jeugdspeler bij NAC. Hij was een uitstekende opbouwer met een formidabele conditie.” Naast Joop staat Ruud Brood. Voor velen een bekende naam als trainer, maar ook als voetballer van o.a. Feyenoord en RBC Roosendaal. “Ruud had altijd een uitstekend loopvermogen gecombineerd met leidinggevende capaciteiten.” John Struijs mag als linksback de defensie volmaken. “John is een echte volksjongen met een uitstekend loopvermogen gekoppeld aan een goede techniek. Hij heeft het eerste elftal van NAC niet gehaald, in mijn ogen onbegrijpelijk.”

Op het middenveld zien we de naam Hans van den Dungen aan de rechterkant staan. “Ik ken hans van mijn tijd bij NAC. Hij was een middenvelder met een enorme drive naar voren.” Centraal plaatst Marco Frans van Rooij, oud speler van o.a. PSV, Standaard Luik en FC Antwerpen. “Ik ken Frans als tegenstander. Hij was een speler gezegend met een uitstekend schot en uitstekende dribbel.” Bas de Kok maakt het middenveld compleet. “Bas was een ‘enfant terrible’, maar wel met een geweldige techniek en indraaiende corner.”

Onder de spits zien we Peter Remie en Henk Vos staan. “Peter Remie is oud speler van NAC. Hij is een speler met een voorzet uit het boekje.” Henk Vos is oud speler van o.a. RBC en Feyenoord. “Henk was een grillige scorende linksbuiten.”

Aangekomen bij de piek van de kerstboom zien we Halvar Thoresen in de spits staan. Marco kent Halvar als tegenstander in zijn wedstrijden tegen PSV. Halvar is ook international van Noorwegen geweest. “Hij was toen mijn tegenstander, maar hij was onnavolgbaar.”

Klik hier voor meer Kerstbomen
Klik hier voor meer artikelen over RSV Rucphen