Henk Vos nieuwe trainer RBC Roosendaal 1

De 50-jarige Henk Vos is vanaf dit seizoen (2018/’19) trainer van de Derde Klasser RBC Roosendaal. Henk heeft 25 jaar in het betaalde voetbal gespeeld bij o.a. RBC en Feyenoord. Na het betaald voetbal was Henk assistent-trainer bij de beloften van FC Dordrecht en later als spits-trainer bij de A-selectie van FC Dordrecht. Ook heeft Henk de jeugd van NAC Breda getraind en bij een andere Derde Klasse team.

Henk is bij RBC gekomen, doordat RBC hem belde met dat ze grote plannen hadden. Op dat moment was Henk in gesprek met een andere club. “Omdat ik mijn carrière ben begonnen en ben geëindigd bij RBC Roosendaal, was het wel even nadenken. Maar uiteindelijk zijn we tot een akkoord gekomen.”

“Afgelopen seizoen is het niet geweldig verlopen. Maar ik heb een aantal wedstrijden gezien, maar ik vond dat RBC bij de betere teams hoorde als je kijkt naar de kwaliteit van het elftal.” Door bepaalde redenen zijn er bepaalde dingen anders gegaan, volgens Henk Vos. “RBC stond op het punt te gaan degraderen uit de Derde Klasse, maar door goede resultaten van de laatste paar weken hebben ze zich toch gehandhaafd.”

Henk Vos hoopt te gaan bouwen op iets moois dit seizoen in de Derde Klasse. Zowel RBC al Henk heeft ambitie om boven in mee te gaan draaien. “Je probeert er natuurlijk altijd het beste eruit te halen. Ik ga ook niet roepen dat wij kampioen gaan worden, maar wij proberen er wel alles aan te doen om mee te draaien boven in.” Voorlopig is Henk Vos alleen dit seizoen trainer is van RBC Roosendaal. Toch hoopt Henk verbonden te blijven bij de club. Dat komt omdat Henk weet dat RBC beter en hoger kan spelen. “Dus wij gaan er alles aan doen om dat te laten lukken met de club.”

RBC heeft nog steeds een samenwerking met Feyenoord en NAC Breda. “Wij hopen daar in de toekomst spelers te kunnen oppikken.” Henk denkt in de toekomst wel een rol te kunnen spelen daarin. “Alleen is het moeilijk om een speler van Feyenoord naar ons te halen. Andersom is makkelijker.”

Het is volgens Henk wel duidelijk dat het verschil tussen amateur voetbal en betaald voetbal heel groot is. “We moeten niet verwachten dat RBC binnen vijf jaar weer terug is in het betaalde voetbal, wat de club wel graag wilt.” Het verschil tussen een BVO en een amateurclub is groot volgens Henk Vos. “Maar wij zitten daar tussen in.”

Total
124
Shares