De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

0
603
guus-parinussa-vvz-49

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in het eerste. Dit liep wel af met een gescheurde enkelband, maar dit seizoen staat de aanvaller gelukkig weer fit op het veld.

Carrière
Guus betrad op 6 jarige leeftijd al de velden van VVZ. ‘’Hier begon ik als kabouter en na twee maanden mocht ik al over naar de Champions League. Daarna van de F’jes naar de E’tjes, beide selectie. Toen kwam het JO12-1 tijdperk en ging ik van de 012-1 naar de 013-1 naar de 015-1, 017-1 en 019-1. We hebben tot aan de 014-1 eerste klasse gespeeld en daarna gingen we naar de hoofdklasse. In de 013-1 moest ik zelfs een periode keepen, want ik was het plezier in voetbal verloren. In de 015-1 kreeg ik van mijn trainer te horen dat ik goed was in voetbal en dat gaf mij vertrouwen. Daarom ben ik nu hier.’’

Op 16 jarige leeftijd maakte Guus zijn debuut in het eerste, maar tijdens die wedstrijd liep hij een gescheurde enkelband op. Dit zorgde voor een lange revalidatie en hierdoor sloot hij vorig jaar pas weer aan in de tweede helft van het seizoen.

Huidig seizoen
‘’Het huidige seizoen gaat wisselend. De resultaten zijn erg wisselvallig, zelf leer ik wel erg veel van de harde duels en het hogere tempo. Fysiek heb ik het vaak wel zwaar, maar technisch probeer ik mij in de wedstrijd te onderscheiden.’’

De derde periode is net van start gegaan en hier gaan de mannen van VVZ vol voor. Het behalen van de nacompetitie is het doel!

Hoogte- en dieptepunten
‘’Mijn hoogtepunt binnen het voetbal was de uitwedstrijd tegen HEES, ook uit Soest. Het was lekker weer, er waren heel erg veel mensen en de fans van Hees hadden een bijzonder vuurwerkshow voorbereid. Dat ik aan deze wedstrijd deel mocht nemen was absoluut mijn hoogtepunt.’’

Naast hoogtepunten zijn en natuurlijk ook dieptepunten voor Guus. ‘’Tijdens mijn debuut uit bij Achterveld speelde ik met mijn 16 jaar best lekker. Ik kreeg veel de bal en ik hield het tempo goed bij. Na 20 minuten kwam ik in duel met iemand van twee keer mijn gewicht. Ik vloog omhoog en voor mijn landing kreeg ik een tik op mijn enkel. Ik moest er met een gescheurde enkelband vanaf. Het was een behoorlijk trieste aftocht.’’

Persoonlijke doelen en ambities
Persoonlijk heeft Guus een aantal doelen waaraan die wil werken om een betere speler te worden. ‘’Ik wil fysiek echt een stuk sterker worden en een betrouwbare teamgenoot zijn voor mijn teamgenoten. Mijn doel in de wedstrijd is de bal altijd bij de goede kleur te krijgen, of in het netje natuurlijk.’’

Qua ambities zet Guus ook hoog in. ‘’In de toekomst zou het mij geweldig lijken om nog op hoger niveau te kunnen spelen. Echter heb ik het momenteel wel heel erg naar mijn zin bij VVZ. Ik laat het allemaal op mij af komen. We gaan het zien!’’

Verzorgster Marielle
Uiteraard heeft Guus ook nog lovende woorden over voor een persoon binnen VVZ. ‘’Ik ben erg lovend over onze verzorgster Marielle! Dan spreek ik volgens mij niet alleen voor mijzelf, maar voor het hele team. Marielle is er altijd als je het gevoel hebt dat je spieren vastzitten. Zo houd je het in de wedstrijd net iets langer vol.’’

Klik hier voor meer artikelen over VVZ.
Klik hier voor meer informatie over VVZ.