‘De boel met een gerust hart achterlaten bij RSV’, aldus Glenn Laurijsse

0
301
glenn-laurijsse-rsv

Lange tijd combineerde hij in de jeugd het voetballen met atletiek. Meerkamp of het lopen van een boscross, hoe leuk Glenn Laurijsse het ook vond, uiteindelijk won toch zijn liefde voor het spelletje het bij RSV. Maar de vraag is, nog voor hoelang. “Het zal niet lang meer duren, voordat ik ga stoppen.”

Stoppen met voetbal welteverstaan, want ergens anders voetballen, zit er voor Laurijsse absoluut niet in. “Ik ben een trouwe hond, ga hier nooit meer weg.” Woorden die zijn loyaliteit aan de club onderstrepen. En terecht. “Ik ben bij RSV begonnen op mijn tiende, in de E3. Daarvoor deed ik alleen atletiek.” Toch werd het dus voetbal. “Het was op een gegeven moment een beetje veel. Die dingen waren leuk én goed voor je conditie, maar dit blijft toch het leukste!”

Belonen
Inmiddels heel wat jaar later, Laurijsse is nu dertig, zit hij er dus nog steeds. Met een reden. “Het is hier eigenlijk altijd een soort vriendenteam geweest, zowel in één als bij twee. Het sociale gedeelte is van groot belang voor mij.” Toch draait het, ook in Rucphen, natuurlijk wel gewoon om presteren. En dat lukt, met een plek in de middenmoot van de vierde klasse, lang niet altijd. “Ik vind dat we als team hoger horen te staan. We laten leuk voetbal zien, maar het is net niet genoeg.” Waar ze dan wel horen volgens hem? “Rond plek vijf zou mooi zijn voor RSV, maar dan moeten we een stuk efficiënter worden. Onszelf meer en vaker belonen.” Dat niet alleen. “Als we op voorsprong komen, moet je zo’n wedstrijd uitspelen. Daarin kunnen we nog wel volwassener worden. Vaak gaat op dat soort momenten toch een klein beetje de focus eraf, krijgen we een goal tegen en trekken we alsnog aan het kortste eind.”

Maar als er iemand is die daar, mogelijk verandering in kan brengen, dan is het Laurijsse wel. Als één van de oudere spelers binnen het team. “Haha, eigenlijk moet ik daar inderdaad wel voor zorgen…” Toch beginnen ook voor hem, de jaren toch wel te tellen, is hij eerlijk. “Tijdens de eerste seizoenshelft heb ik last gehad van een kuitblessure en hier en daar nog wat andere pijntjes. Het duurt ook steeds langer om te herstellen, dat merk je wel.” Want als Laurijsse kan spelen, geniet de middenvelder nog altijd met volle teugen. “Het is echt een mooie competitie. Veel clubs lekker in de buurt en een hoop derby’s. Na al die seizoenen weet je precies wat je kunt verwachten.”

Stofzuiger
En dat zie je terug in de stand. “Het zit allemaal dicht bij elkaar, de verschillen zijn onderling klein.” Dus is het ieder weekend knokken voor de punten, met Laurijsse voorop. “Ik ben de stofzuiger op het middenveld. Bal afpakken en rust in het team brengen, daar ligt mijn kwaliteit. Ervoor proberen te zorgen dat de creatieve spelers hun gang kunnen gaan.” Doorzettingsvermogen, energie en vechtlust. Een beetje zoals Frenkie de Jong, lacht hij. “Alleen kan die iets beter voetballen, haha!”

Al zit er bij RSV, mede dankzij trainer Jaimy van Wortel, ondertussen wel een hoop voetbal in de ploeg. “Zijn energie en enthousiasme, heeft onze groep nodig. Hij snapt het spelletje, is heel duidelijk en probeert altijd aan te vallen. Met creativiteit tot scoren komen.” Nu nog mét Laurijsse, maar dat kan binnenkort zomaar heel anders zijn. “Het zal niet lang meer duren, voordat ik ga stoppen. Of het wordt dit jaar, anders het seizoen daarna. Daar moet ik nog even over nadenken, heb ik ook tegen de trainer gezegd.” Zijn overwegingen zijn simpel. “We hebben net een kindje gekregen en de volgende is op komst, dan moet je gaan kiezen.” Maar ook zijn fitheid speelt een rol. “Het koppie wil wel, maar het lichaam helaas even wat minder. Dan wordt het kwakkelen… Ik ben niet gemaakt om op de bank te zitten. Er komt jeugd door, mijn vervanger staat al klaar, dan kun je de boel met een gerust hart achterlaten!”

Klik op RSV voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RSV voor meer informatie over de club.