Darren Maatsen na 12,5 jaar terug bij Excelsior Maassluis

0
297

De hoofdmacht van Excelsior Maassluis wordt met de komst van Darren Maatsen per direct versterkt. De 32-jarige aanvaller uit Vlaardingen maakt de overstap van competitiegenoot AFC en tekent op Sportpark Dijkpolder een contract tot medio 2025. Maatsen keert zodoende na 12,5 jaar terug op de plek waar hij doorbrak als seniorenspeler.

Al op jonge leeftijd begon Maatsen met voetballen in de jeugd van het toenmalige HVO. In Vlaardingen speelde hij tot en met de B-junioren waarna een overstap naar FC Dordrecht volgde. Na één seizoen stapte Maatsen over naar Excelsior Maassluis, waar hij na twee seizoenen in de A1 in het seizoen 2010-2011 debuteerde in het eerste elftal. Na een sterk seizoen vervolgde hij zijn carrière bij Excelsior Rotterdam, wat tevens de start van een lange profloopbaan zou worden.

Via Ross County (Schotland), FC Den Bosch, AO Agia Napa (Cyprus), Go Ahead Eagles, Apollon Smyrnis (Griekenland), RKC Waalwijk, Stabæk (Noorwegen) eindigde zijn profloopbaan in 2021 bij NAC Breda. De afgelopen seizoenen stond Maatsen onder contract bij Quick Boys en AFC en maakt hij vanaf heden weer onderdeel uit van het vlaggenschip van Excelsior Maassluis.

Maatsen zelf is blij om per direct weer het rood-wit-blauwe shirt te mogen dragen. ”Voor mij is het erg speciaal om na liefst 12,5 jaar weer terug te keren bij de club waar ik ben doorgebroken als seniorenvoetballer. Daarnaast is het extra mooi om herenigd te worden met veel bekende gezichten. Het eerste elftal staat op dit moment voor een grote uitdaging. Ik ga er alles aan doen om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Vincent van den Berg, Technisch Manager van Excelsior Maassluis, is content met de komst van Maatsen. ”Met het aantrekken van Darren voegen we kwaliteit, ervaring en diversiteit toe aan de selectie. Darren is een pure buitenspeler met snelheid die de club van binnen en buiten kent. Als mens en voetballer is Darren voor iedere Tweede Divisieclub een versterking en we zijn als club blij dat we in de winterstop een speler van zijn kaliber kunnen toevoegen aan de selectie.”

BRON: www.excelsior-m.nl

Klik op Excelsior Maassluis voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Excelsior Maassluis voor meer informatie over de club.