Danny Slingerland wil blijven bijdragen aan het succesvolle IFC project

0
768
Danny Slingerland- IFC Ambacht

Danny Slingerland verruilde samen met IFC de Zondag Hoofdklasse voor de vierde klasse zaterdag. De ervaren aanvoerder van de club uit Hendrik-Ido-Ambacht wil ook de komende jaren blijven bijdragen aan het succesvolle project. 

“Een clubman”, zo noemt Danny Slingerland zichzelf. En geef hem eens ongelijk. De middenvelder speelt al sinds 2007 bij de club en droeg sindsdien ongeveer vijfhonderd keer het shirt van IFC. “De club is echt in mijn hart gaan zitten”, aldus Slingerland. “Ik heb het hier altijd uitstekend naar mijn zin gehad.”

Zelfs toen de club besloot om in 2020 over te stappen naar het zaterdagvoetbal. Jarenlang behoorde IFC tot een van de meest succesvolle zondagclubs in de regio, tot het bestuur besloot om over te stappen naar de zaterdag. Slingerland kreeg aanbiedingen van andere clubs, maar bleef IFC trouw. “Natuurlijk was het even wennen aan het niveau en de entourage, maar ik heb er geen moment spijt van gehad.”

Als 37-jarige ziet hij de ambitie van IFC om snel naar een hoger niveau te komen als een mooi project. Afgelopen seizoen werd IFC met overmacht kampioen in de vierde klasse en ook dit seizoen is de titel na enkele monsterscores al binnen. Zo passeerde de club al in april de grens van honderd doelpunten en werd middenmoter Hekelingen in maart met liefst 12-0 verslagen. Komend seizoen gaat IFC naar de tweede klasse. “Ik wilde onderdeel zijn van het traject, dus ik heb er volmondig ja op gezegd. Dit kwam ook voor mij op een mooi moment.”

Slingerland overwoog nooit om het elders te proberen. “Ik speel bij IFC met heel veel voetbalvrienden, het is hartstikke mooi om samen prestaties neer te zetten. Ik woon ook maar vijf minuten van de club vandaan, dus ook privé is het ideaal. Dat zijn voor mij belangrijke voorwaarden. Plezier is uiteindelijk het belangrijkste.”

De club heeft als doel gesteld om zo snel mogelijk in de eerste klasse te komen. De club is na dit seizoen nog één promotie verwijderd van die doelstelling . “Of ik dat ook red, bekijk ik per jaar. Zo lang ik met mijn vrienden en broertje (Michael, red.) kan blijven spelen, kan het echt nog heel lang duren. Maar ik heb ook een gezin, dat krijgt steeds meer prioriteit. En mijn werk is ook belangrijk. Daarmee denk ik meer te kunnen bereiken dan met voetballen.”

Desondanks denkt Slingerland, die de jeugdopleiding van ASWH doorliep, voorlopig nog niet na over zijn voetbalpensioen. ,,Ik voel me goed en kan nog steeds bepalend zijn voor het team. Maar als ik zelf merk dat het teveel wordt of als er jongens zijn die het stokje kunnen overnemen, dan ben ik de laatste die dat tegen zal houden. We hebben ook nu al genoeg talentvolle jongens rondlopen, dus de toekomst voor de club ziet er goed uit. Dan blijf ik wel op een andere manier betrokken bij IFC, maak ik me op een andere manier nuttig. Maar dat is iets voor de toekomst. Komend seizoen wil ik in ieder geval weer bijdragen aan goede prestaties.”

Klik op IFC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op IFC voor meer informatie over de club.