Danny de Looff had zich met Colijnse Boys ander seizoen voorgesteld

0
362
Danny de Loof-Colijnsplaatse Boys

Een periodetitel winnen had men bij Colijnsplaatse Boys niet verwacht, maar 13e plek in de 4e Klasse B van het zaterdagvoetbal volgens Danny de Looff (28) zeer zeker ook niet. ‘Je kunt rustig spreken van een voor ons heel teleurstellend seizoen en dat heeft verschillende oorzaken.’

Eén van de oorzaken is volgens de centrale verdediger de geringe trainingsopkomst gedurende het gehele seizoen. “Je merkt dat het in de voorbereiding en de seizoensstart altijd wel druk is, maar gaandeweg het jaar de aantallen afnemen. Zelf ben ik daar ook heel eerlijk in. Ik vind voetballen heel erg leuk, maar wel het liefst alleen op de zaterdagen. Natuurlijk ben ik me bewust van het feit dat je moet trainen om fit te zijn en conditioneel op orde, maar er is voor mij meer in het leven dan alleen alles op het voetbal te gooien.”

In het verleden speelde De Looff onder meer voor JVOZ, waarna hij samen met zijn jongere broer nog even bij SV Duiveland speelde voordat hij weer terugkeerde bij Colijnsplaatse Boys. “Ik vond vroeger trainen heel leuk, maar misschien heb ik het toen wel teveel gedaan haha. Nu heb ik de afspraak dat ik één keer train per week en gaat het me vooral om de wedstrijden. Dan hoop ik goede resultaten te boeken met de ploeg, maar dit seizoen was het ver ondermaats. Bij een dorpsclub ben je altijd afhankelijk van een paar jongens die extra kwaliteiten hebben en de rest meenemen. Als die dan afwezig zijn door blessures of de vorm missen, dan krijg je het lastig en dat is bij ons dit afgelopen seizoen jammer genoeg gebleken. Een ranglijst aan het eind van een seizoen liegt nooit en dus hoor je te staan waar je staat.”

Wat het nieuwe seizoen gaat brengen is voor de verdediger nog afwachten. Want voor komend seizoen moet toch op zoek naar een nieuw trainersduo. Graham Holmes en zijn assistent Bart Dierkx zijn alsnog gestopt nadat ze eerder contractverlenging overeen waren gekomen. “Dat is heel jammer voor ons. Maar ik snap het wel. Het gaat niet eenvoudig zijn om nu nog iemand te vinden als trainer. Het is voor ons zaak om het komend seizoen de boel op te pakken en beter te doen. Al is dat gezien de voorlaatste plaats niet zo heel moeilijk mag ik hopen…”

Klik op Colijnsplaatse Boys voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Colijnsplaatse Boys voor meer informatie over de club.