Damesvoetbal zit bij Steenbergen behoorlijk in de lift aldus Joost van der Ree

0
201

STEENBERGEN – Dat sinds de successen van de Oranjeleeuwinnen bij veel clubs het dames- en meidenvoetbal in de lift zit, dat is geen verrassing meer. Zo ook bij vierdeklasser Steenbergen, waar inmiddels in verschillende geledingen binnen de club dames- en meiden actief zijn, tot tevredenheid van Joost van der Ree, coördinator damesvoetbal bij de Steenbergse voetbalclub.

dakraam_251134

“We zijn inmiddels alweer bezig aan het zevende seizoen met ons eerste damesteam, wat momenteel door onze overstap als vereniging naar het zaterdagvoetbal uitkomt in de vijfde klasse. Daarin zijn we eigenlijk een maatje te groot voor de tegenstanders en met dat team hebben we ook maar één doel en dat is promotie”, aldus Van der Ree die naast coördinator damesvoetbal ook nog keeper is bij het eerste elftal.

“Een aantal jaren geleden was ik ook nog actief betrokken bij ons damesteam, maar door de combinatie van zelf voetballen en een drukke baan ben ik daarmee gestopt. Wel vind ik het leuk om als coördinator mijn steentje bij te kunnen dragen en ervoor te zorgen dat het op het vlak van damesvoetbal binnen de club goed draait. Dat doen we door met ze in gesprek te gaan, hun inbreng serieus te nemen en ze ook op een actieve manier te betrekken bij de club door ze ook in te schakelen bij activiteiten en festiviteiten, zodat ze een duidelijke binding krijgen met de club. En dat loopt meer dan goed moet ik zeggen.”

Het is een wijze les die is geleerd vanuit het verleden, want in de beginjaren van ons huidige damesteam was die binding een stuk minder. Daarop hebben we ingespeeld en hebben we getracht om te voorkomen dat daardoor eventueel dames of meiden zouden afhaken. “Dat wilden we nu koste wat kost voorkomen en daar investeren we ook in. Door individuele gesprekken met speelsters en ook te kijken naar hun visie en ideeën. Daar probeer ik dan mijn voordeel mee te doen en op in te spelen daar waar mogelijk.”

Dat heeft inmiddels geresulteerd in een aanwas nieuwe dames en meiden, die momenteel op verschillende manieren onder de vlag van Steenbergen actief zijn. “We hebben sinds eind 2019 een groep enthousiaste dames die spelen in de 30+ competitie. Een groot deel van deze groep vertegenwoordigde het blauwwit in het verleden ook al en zijn dus nu opnieuw actief. Erg leuk natuurlijk voor ons als vereniging. En daarnaast heeft een deel van de speelsters die in Dames1 voetballen zich ingeschreven voor een competitie in de zaal. Zij zullen elke vrijdagavond competitie gaan spelen in sporthal ’t Cromwiel hier in Steenbergen.”

Maar wat ook een goede ontwikkeling is, mede voor de continuïteit van het damesvoetbal bij Steenbergen, dat is de vorming van een tweede damesteam. “Die meiden zijn in de zomer van dit jaar bij ons op gesprek gekomen, want zij wilden graag met elkaar in verenigingsverband samen voetballen. Die kans hebben wij ze geboden en dat is momenteel ons dames2. Ze trainen op donderdagen, gecombineerd met ons eerste en spelen ook op zaterdagen competitie. De nieuwe groep meiden zitten allemaal in de leeftijdscategorie van zestien tot negentien jaar. Eigenlijk nog jeugd dus, maar toch hebben we besloten ze bij de senioren in te schrijven. Enerzijds om ze te doen wennen aan de weerstand van het damesvoetbal, anderzijds ook omdat ze wellicht een aanvulling kunnen zijn op termijn voor ons eerste team. Dus op het vlak van damesvoetbal mogen we zeker stellen, dat het bij Steenbergen aardig in de lift zit en daar zijn we als vereniging best trots op.”

Klik hier voor meer informatie over VV Steenbergen.
Lees hier meer artikelen over VV Steenbergen.