Damesvoetbal in de lift bij VV Steenbergen

0
220

Inmiddels zijn er alweer aardig wat jaren dames actief binnen VV Steenbergen. In het seizoen 2015/2016 stroomde een groep dames in, met her en der al een verleden bij de vereniging. Zes jaar later staan ze aan het begin van het zevende seizoen van Steenbergen Dames 1. 

Dame van het eerste uur, Yara Vermeulen, kijkt uit naar het nieuwe seizoen: “Na een bijzondere periode mogen we dan eindelijk weer, zo ver het mogelijk is, samen voetballen. We hebben een gezellig team met leuke meiden en daarom is het ook vaak heel gezellig. We zijn dan ook zeker benieuwd hoe het komend seizoen gaat verlopen en hoe we het als team gaan doen.”

deschans_251007

Dames 30+
Eind 2019 meldde ook een groep enthousiaste dames zich om deel te gaan nemen aan de 30+ competitie. Een groot deel van deze groep vertegenwoordigde het blauw-wit in het verleden ook al. Destijds in het Dames 1 team, wat al eerder actief was bij VV Steenbergen. Helaas hebben zij nog weinig wedstrijden kunnen spelen, de teller staat slechts op 1. Men hoopt dan ook dan daar snel verandering in zal komen en dat het komende seizoen wel volledig kan worden afgewerkt.

Zaalvoetbal
Afgelopen seizoen heeft een deel van het Dames 1 team van de blauwwitten ook de zaalschoenen ondergebonden. Een deel van het elftal dat op het veld actief is speelt inmiddels dus ook hun wedstrijden op vrijdagavond in ’t Cromwiel, de thuisbasis van de zaalafdeling van de Steenbergenaren. Ook zij hebben uiteraard weinig wedstrijden kunnen spelen, des te meer zin hebben ook zij in het nieuwe seizoen.

MO19 / Dames 2
Vanaf dit seizoen zal een nieuwe lichting meiden Steenbergen gaan vertegenwoordigen. Een aantal maanden geleden kwam de vraag welke mogelijkheden er bij Steenbergen zijn om een nieuw team op te richten. Na een gesprek werd enkele keren met de nieuwe groep getraind, maar ook samen met Dames 1. De nieuwe meiden, in de leeftijdscategorie 16 tot 19 jaar, zal komend seizoen uitkomen als Dames 2. We zijn voor hen nog wel op zoek naar een trainer. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Joost van der Ree of een mail sturen naar dames@vvsteenbergen.nl

Klik hier voor meer informatie over VV Steenbergen
Lees hier meer artikelen over VV Steenbergen