CvdW: v.v. NSVV – Gerda Wagenmaker

0
112

Foto: Gerda Wagenmaker links

Gerda Wagenmaker (64) is al jarenlang bezig betrokken bij v.v. NSVV en (bijna) iedereen kent haar binnen de club. Zo is zij 30 jaar geleden begonnen bij de club uit Numansdorp als schoonmaakster van de kantine en de kleedkamers, maar staat zij ook iedere thuiswedstrijd in de keuken en soms achter de bar.

‘’Via een (toenmalig) bestuurslid ben ik bij NSVV terechtgekomen. Ik maakte toen altijd scholen schoon en ik werkte toen ook nog in een cafetaria hier in Numansdorp. Hij vroeg aan mij of ik niet in de kantine wilde komen helpen.’’ Wagenmaker gaf aan dat zij zelf niet veel heeft met voetbal, maar het werk bij de club vindt zij nog steeds heel erg leuk om te doen. ‘’Anders zou ik het niet al dertig jaar doen.’’

Betrokkenheid bij NSVV
Tegenwoordig maakt zij, samen met een vriendin, op maandag, woensdag en vrijdag zowel de kantine als de kleedkamers schoon. ‘’Eerst deden wij dit iedere dag, maar dat werd op een gegeven moment toch te veel.’’

Als het eerste elftal van v.v. NSVV thuis speelt, is Gerda Wagenmaker altijd in de keuken te vinden. ‘’Dus komende zaterdag mag ik er weer tegenaan. Ik heb ook twee jaar lang op donderdagavond (om de drie weken) in de keuken gewerkt, maar tegenwoordig doe ik dat alleen nog maar als de selectie hier eet. Dan help ik degene die dienst heeft met het maken van het eten.’’

NSVV als club
Met zoveel vrijwilligers, zo’n mooie club hebben. Als ik het wel eens hoor van andere clubs dat zij het zo moeilijk hebben met het regelen van vrijwilligers, dan hebben wij het nog goed voor elkaar. Al moet ik eerlijk zeggen dat het bij ons ook wat moeilijker begint te worden. Volgens Wagenmaker draait v.v. NSVV als club zijnde enorm veel op vrijwilligers.

Vrijwilligers
Als iedereen wilt dat alles zo blijft draaien zoals het nu gaat, dan zullen er echt vrijwilligers bij moeten komen. Af en toe moeten er mensen opgetrommeld moeten worden voor de kantine en de keuken. ‘’Als er niemand is, dan staan de mensen met een NSVV hart toch op. Als er gezegd wordt dat de keuken dicht blijft omdat er niemand voor is, dan ga ik toch weer staan want de keuken moet open. Maar er komt een tijd dat wij zeggen: Laat de keuken maar een week dicht, want dan gaan de mensen beseffen wat ze missen.’’

Aankomend weekend
Gerda Wagenmaker maakt vanwege haar werkzaamheden in de keuken vrijwel niks mee van de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Hierdoor waagt zij zich niet aan een voorspelling van de wedstrijd van aankomend weekend. Maar desondanks had Wagenmaker het volgende te melden: ‘’Ik hoop uiteraard wel dat NSVV komende zaterdag kampioen wordt.’’