CvdW: v.v. DIOZ – Christian Kerstens

0
131

Christian Kerstens is 27 jaar oud, en is bestuurslid van de club v.v. DIOZ. Hij woont tegenwoordig in Roosendaal, maar dat weerhoudt hem niet om zich nog in te zetten voor de club. Tevens voetbalt hij ook nog bij het vierde van de club uit Zegge, waar die als controlerende middenvelder de motor is van het elftal.

Toen hij zes jaar oud was begon hij met voetballen bij de club. Hij heeft bij DIOZ alle jeugdelftallen doorlopen, maar heeft nooit in een van de eerste elftallen gezeten. De keuze om bij de club te gaan voetballen was snel gemaakt: ‘’Ik woonde in Zegge, dan denk je er niet bij na, dan sluit je automatisch aan bij de club’’, zegt hij.

Sinds vorig jaar is hij bestuurslid geworden bij de club. ‘’Ik ben er een beetje ingerold, mede door een goede vriend van mij, Wessel Vroegrijk’’, verteld Christian. Daarvoor zat hij al vier jaar in de activiteitencommissie. Voor de activiteitencommissie regelt hij met een paar andere zo’n 7 a 8 activiteiten voor de club. Dit zijn activiteiten zoals een FIFA-toernooi of het ‘spel zonder grenzen’ op Hemelvaartsdag, wat vorig jaar een groot succes was. In het bestuur ondersteunt hij de penningmeester met het financiële gedeelte van de club, zoals het bijhouden van de contributie en het bijhouden van de sponsoren.

De club is erg blij met de vrijwilligers die zij hebben: ‘’Velen handen maken natuurlijk licht werk. We hebben een groep van 20 vrijwilligers waar we heel trots op zijn’’ zegt hij.

Volgens Christian is DIOZ een echte dorpsvereniging, waar iedereen elkaar kent, er zit geen haat en nijd tussen de mensen op de club. Mensen vertrekken uit Zegge, maar blijven zich toch nog inzetten voor de club ,of blijven nog spelen voor de club. ‘’Als ik kijk naar mijn eigen elftal, dan woont meer dan de helft buiten Zegge, maar toch staan ze elke zondagochtend om negen uur op de club. Dat zegt wel iets over de club’’, aldus Christian.

Hij heeft nog heel veel plezier in de werkzaamheden die hij doet voor de club, en hij denkt dat hij op termijn wel de taken van de huidige penningmeester zal overnemen. Christian hoopt dit zeker nog een goed tijdje te doen. Hij voorziet de toekomst van de club dan ook ‘rooskleurig’. ‘’Met de vrijwilligers die de club heeft en de jeugd die eraan ziet te komen, moet het goed komen, en kunnen we groeien’’, aldus Christian.

Voor het eerste elftal verwacht hij voor komend seizoen weer dat ze zich zullen handhaven. ‘’Vorig seizoen hebben ze zichzelf relatief makkelijk kunnen handhaven. Misschien kunnen ze dit seizoen een plek in het linke rijtje halen of met een beetje geluk een periodetitel pakken’’, zegt hij. Hij kijkt uit naar weer een jaar met leuke activiteiten en mooie gebeurtenissen.