Actieve trainingstherapie bij My Medical Centre

0
86

My Medical Centre in Utrecht en Nieuwegein is gespecialiseerd in het begeleiden van sporters die kampen met blessures. ,,Wij werken intensief aan het herstel, maar zijn ook preventief bezig”, vertelt Jaap Mol. ,,We geloven in een actieve therapie. Bij ons komen sporters niet om op de bank gemasseerd te worden. Er moet gewerkt worden aan je herstel”.

Tal van topsporters hebben My Medical Centre inmiddels weten te vinden. ,,Ik begeleid tennissers die op Roland Garros spelen, maar ook dartkampioenen en voetballers die op niveau uitkomen”, legt Mol uit. ,,Bij voetbalblessures komen we vaak spierblessures tegen. Je kunt daarbij denken aan spierscheuringen en overbelastingsklachten. De meest bekende blessures bij voetballers zijn natuurlijk de hamstringblessure en liesklachten” Ook kwetsuren aan knieën (bijvoorbeeld kruisbanden en meniscusproblemen) en enkels komt Mol vaak tegen in zijn praktijk. ,,We zien mensen meestal snel na het trauma en zo is een doorverwijzing naar een specialist snel mogelijk. Dan wordt via een MRI-scan veel duidelijk”, aldus Jaap Mol.

Sinds tien jaar is ook de echografie een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van de fysiotherapeut. ,,Een spierblessure voel je niet van de buitenkant en met een echo kan het juiste behandeltraject gekozen worden.” vertelt Mol.

Naast de fysiotherapie is er ook Manuele therapie, Dry needling, voet en loopanalyse (VSO voor sportzolen), sport diëtiste, allemaal onder 1 dak!

Informatie over My Medical Centre is te vinden op www.mymedicalcentre.nl

Voor een afspraak zowel in Utrecht als in Nieuwegein kunt u bellen naar 030-6040665.