CvdW: SC Emma – Roy de Bruin

Roy de Bruin (29) is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen als trainer bij SC Emma en heeft pas zijn contract bij de club verlengt. De Bruin heeft bijna alle papieren die een trainer kan halen. Zo mag hij de jeugd trainen en hij is zelfs bevoegd om een assistent-trainer te worden bij een Betaald Voetbal Organisatie. Echter heeft hij wel de ambitie om clubs, die op een hoger niveau spelen, te gaan trainen en wil hij uiteindelijk Coach Betaald Voetbal halen.

Ervaring als trainer
Roy de Bruin heeft al veel ervaring als trainer. Zo heeft hij v.v. Dubbeldam in drie jaar tijd twee keer naar het kampioenschap weten te leiden en is hij 9 á 10 jaar trainer geweest bij FC Dordrecht. Bij de lokale BVO heeft hij training gegeven aan de jeugd, de beloften en is hij Hoofd Jeugdopleiding geweest. Zijn papieren (tot en met TC2) heeft hij gehaald aan het CIOS in Goes en zijn TC1-papieren heeft hij in Zeist behaald, waar hij de cursus volgde met enkele oud-professionals.

Waar De Bruin ook komt, hij heeft altijd dezelfde ambitie (zowel voor zijn spelers als voor zichzelf). Zijn ambitie is om zo hoog mogelijk te komen (zowel bij een amateurvereniging als bij een Betaald Voetbal Organisatie). Het leukste aan het trainerschap vind de Bruin dat hij de kans krijgt om met talenten te werken.

Overstap naar SC Emma
Rond november 2016 werd de Bruin gebeld door Leon Steenbakker. Steenbakker vroeg hem of hij naar Emma wilde komen om bij de club wat neer te zetten en om meer structuur te brengen. De Bruin heeft erover nagedacht, maar hij wilde doorgaan bij FC Dordrecht. Een tijdje later is hij toch gestopt bij de BVO door verschillende omstandigheden. Hierna heeft hij nog een keer met Leon Steenbakker gesproken en gaf hij aan dat het nu wel mogelijk was om naar Emma te komen.

Roy de Bruin: ‘’Ik kon al enkele jongens die bij Emma speelden en Leon Steenbakker. De redenen dat ik naar Emma ben gegaan, zijn dat ik het zag als een kans om iets op te gaan zetten en dat er best wel wat talent zit bij de spelers. Daarnaast vind ik het ook leuk om met jonge jongens te werken en om jeugdspelers, mits ze het aankunnen, door te laten stromen naar het eerste. Ik wil discipline en structuur aanbrengen om zodoende stappen te gaan maken. Dit wil ik eerst bij het eerste elftal bereiken en daarna ook bij de jeugd. Met name bij de jeugd valt, in mijn ogen, nog veel winst te behalen.’’

Visie voor de jeugd
Op het moment zijn Roy de Bruin en enkele vrijwilligers druk bezig met het voorbereidende werk voor een jeugdplan/ -beleid. Zij willen allemaal van onderaf (lees: de jeugd) beginnen om iets op te bouwen. Het doel hiervan is dat mensen weer positief gaan praten over zowel het eerste elftal als de club zelf. Roy de Bruin: ‘’Komend halfjaar gaan wij kijken waar de verbeterpunten voor de jeugd liggen, wat het probleem is, hoe zij het gaan doen met de trainingen en hoe zij de kwaliteit van de spelers kunnen verbeteren. Daarnaast willen wij ook kijken hoe wij meer jeugdleden naar de club kunnen krijgen, aangezien dit belangrijk is voor het voortbestaan van Emma. Het is belangrijk dat wij het doel kunnen bereiken, terwijl wij de trainingen leuk kunnen houden voor de jeugd. Dit is voor hen toch een belangrijk vereiste. Daar gaan we nog enkele keren goed voor zitten om te kijken of dit haalbaar is.’’

Voorspelling
Aankomende zondag speelt het eerste elftal van Emma tegen Dussense Boys 1. ‘’Ik verwacht dat het geen makkelijke wedstrijd gaat worden. Wij hebben de laatste weken enkele tegenslagen gehad. Zo is Randy geblesseerd geraakt op de training waardoor hij enkele weken niet inzetbaar zal zijn en Jesse is net teruggekomen van een bloedziekte. Ook zijn er afgelopen weken spelers geweest die wisselvallig zijn komen trainen.’’

De Bruin gaf aan dat de spelers conditioneel fit moeten zijn om volle bak te kunnen presteren. ‘’Wij moeten het nu per wedstrijd bekijken en hard werken, voor en met elkaar. Aankomende zondag is een belangrijke wedstrijd, want wij staan maar zeven punten achter de koploper.”

Aan het begin van het seizoen had ik de doelstelling om met Emma zo lang mogelijk mee te blijven doen om het kampioenschap en dit kan nog steeds. Thuis tegen Dussense Boys hadden wij (met name aan het begin van de wedstrijd) veel kansen om te scoren, uiteindelijk kregen hun ook steeds meer kansen en werd de eindstand toch nog 1-1.

‘’Ik verwacht dat de jongens begrijpen dat wij voor elkaar moeten willen werken en dat wij 110% moeten geven met zijn allen om de drie punten zondag binnen te slepen en mee te blijven doen voor het kampioenschap. Wij hebben nog wedstrijden op het programma staan tegen alle clubs die, op het moment, boven ons staan met uitzondering van Right’Oh. Wij moeten blijven winnen om aan het eind van het seizoen er misschien wat leuks aan over te houden. Daarvoor moeten wij met zijn allen twee keer per week blijven trainen en op zondag alles geven. Het komt namelijk niet aanwaaien. Ik verwacht een goed resultaat, maar uiteindelijk zullen de jongens het moeten doen’’ gaf de Bruin aan.

Over de eindstand had de trainer van Emma het volgende te zeggen: ‘’Zolang wij de drie punten binnenslepen, maakt de eindstand niet uit.’’

CvdW: SC Emma - Roy de Bruin

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De Bakker droomt nog altijd van dat hoogtepunt bij WFB

Over het hele seizoen bezien, had er voor WFB misschien best een beetje meer ingezeten. Maar doordat er in...

De 20-jarige Jop van Hofwegen van JEKA 14 heeft het plezier weer helemaal terug

Jop van RKVV JEKA 14 is op zijn zevende begonnen met voetbalen bij VV Baronie. Hij studeert Tourism Management...

Bjorn van Ginneken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginneken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.