CvdW: SC Emma – Introductie

0
100

In deze editie van de Club van de Week is het de beurt aan SC Emma uit Dordrecht. De club is opgericht op 1 mei 1911 en het eerste elftal van de club is actief in de 4e klasse zondag.

Historie
Begin jaren ’50 groeide de club uit tot een degelijke amateurvoetbal club. Zo was SC Emma gedurende vier seizoenen (1954 – 1958) zelfs actief in het betaald voetbal. De meest bekende spelers uit deze periode waren Cor van der Gijp ,Freek van der Gijp, Janus van der Gijp en Wim van der Gijp.

In 1997 fuseerde de club met twee andere lokale voetbalclubs, namelijk ASW en ODS. Door de fusie werd de naam van de club veranderd naar Sportclub Reeland. In december 2007 stapte ODS uit de fusie en sindsdien is de club weer actief onder de naam SC Emma.

ames

Over SC Emma

Emma heeft op het moment 5 seniorenteams (mannen) en één dameselftal op zondag. Daarnaast heeft de club ook één dameselftal actief op zaterdag. De jeugdafdeling van de club bevat 7 elftallen, namelijk vijf jongensteams en twee meidenteams. De club bevindt zich op het Gemeentelijk Sportpark Reeweg.

Het seizoen tot nu toe
Het seizoen begon voor het eerste elftal op 24 september met een thuiswedstrijd tegen Right’Oh. SC Emma won deze wedstrijd met 2-0 van een zeer geduchte tegenstander. Een week later stond er een uitwedstrijd tegen DIA op het programma. De doelpuntrijke wedstrijd op Sportpark De Gouwen eindigde in een 4-5 overwinning voor de club uit Dordrecht. De goede start werd dus doorgetrokken. Echter ging het in de weken die hierop volgden wat minder. Zo werd er slechts één punt gehaald uit drie wedstrijden (2-2 tegen VCW, 4-1 nederlaag tegen Be Ready & 5-2 nederlaag tegen WDS’19).

Het team wist gelukkig de rug te rechten en haalde in de periode van 29 oktober t/m 3 december maar liefst 11 punten uit 5 wedstrijden. Op 17 december stond de uitwedstrijd tegen Boeimeer op het programma. Het bleek een wedstrijd te worden die zowel het elftal als de club zo snel mogelijk willen vergeten. De wedstrijd eindigde namelijk in 15-0 voor de thuisploeg Boeimeer.

Na de winterstop begon SC Emma zeer goed met een overtuigende zege, op het eigen sportpark, tegen de koploper SC Hoge Vucht. De wedstrijd eindigde in een (terechte) 3-2 overwinning voor de thuisploeg, helaas lukte het de club niet om deze goede start een vervolg te geven in de volgende twee wedstrijden. Zo verloor Sc Emma uit bij Right’Oh (4-2) en thuis tegen Irene’58 (0-2).

Op het moment staat Sc Emma op de zesde plaats met 21 punten uit 14 wedstrijden en komende week staat er een uitwedstrijd tegen Dussense Boys op het programma. Dussense Boys staat op het moment op de zevende plaats met slechts drie punten minder dan Emma. Het is dus een directe strijd om de zesde plaats voor beide clubs.

Deze week worden er enkele mensen, die ieder een verschillende rol vertolken binnen de club, geïnterviewd en wordt er uiteraard toegeleefd naar de wedstrijd van komende zondag.

CvdW: SC Emma - Introductie