CvdW RKDVC – In gesprek met Paul van Beurden

Als afsluiter van het item Club van de Week RKDVC spraken we trotse clubman Paul van Beurden. Als fanatiekeling voor de jeugd en de bindende factor tussen alle vrijwilligers is hij maar al te vaak te vinden bij de blauwhemden uit Drunen.

HappyPoint_desinfectie
Paul leerde zelf het spelletje op jonge leeftijd een paar kilometer verderop bij VV Haarsteeg. Echter toen zijn zoon bij RKDVC ging voetballen, kleurde zijn hart steeds meer in de blauwe clubkleuren van de club uit Drunen. “Ik ben inmiddels ook meer een Drunense dan een Haarsteegse,” geeft hij lachend aan. Al ruim 18 jaar zet Paul zich in voor de blauwhemden. Allereerst als coördinator van de toenmalige F-jeugd en momenteel al ruim 15 jaar neemt hij de functie als pupillenvoorzitter op zich en is hij  bestuurslid namens de jongste jeugd.

Ook voor Paul was het de afgelopen periode een rare tijd, van online vergadering tot een stil sportpark. “Gelukkig mocht onze jongste jeugd vaak door blijven voetballen. We hebben dan ook altijd geprobeerd om onze leden zoveel mogelijk aan het sporten te blijven houden. We hebben met plezier veel onderlinge wedstrijdjes gespeeld en hebben zelfs een interne competitie voor de Onderlingen opgezet.” De jonge talenten van RKDVC konden zelfs gedurende meerdere zaterdagen gezamenlijk strijden voor het kampioenschap. Ook buiten het sportpark zorgt Paul goed voor de jeugd van RKDVC. “Ik ben ook voorzitter van de commissie verkeersveiligheid. Al jaren doet RKDVC mee aan de ANWB-actie  ‘licht op je fiets’, om te zorgen dat de kinderen op een veilige manier van en naar het sportpark komen.”

Naast zijn werkzaamheden bij de jongste jeugd, is Paul ook verantwoordelijk voor het vrijwilligersbeleid. “Dan is het altijd mooi om te horen dat vrijwilligers enthousiast vertellen over hun taak bij RKDVC, dat doet mijzelf ook heel veel plezier.” Paul is als de motorolie van een al jarenlang goedlopende vrijwilligersmachine bij RKDVC. “De sfeer onderling bij de vrijwilligers is harstikke goed en daar blijf ik me voor inzetten.”

Paul is al jarenlang een enorm trots lid en loopt vaak met een grote glimlach rond op het sportpark aan de Sportlaan. “Je hoort vaak positieve verhalen over de sfeer op de club, maar ook op sportief gebied weten scouts ons vaak te vinden.” Ook de komende jaren zal hij nog vaak te vinden zijn bij RKDVC. “Op het moment dat RKDVC al genoemd wordt, krijg ik al kippenvel. De familiesfeer bij onze club is echt geweldig.” Voor de toekomst heeft Paul dan ook al mooie ambities. Naast het goedlopende JG en G-elftallen en de vele jeugdelftallen hoopt hij ook een bijdrage te leveren aan de groei van het damesvoetbal. “Het zou mooi zijn als ook meer meiden onze mooie club weten te vinden.”

Klik hier voor een ander artikel van Club van de Week RKDVC.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.