CvdW RKDVC – In gesprek met jeugdtrainer Berry Kuijpers

Als jeugdtrainer bouwt Berry Kuijpers aan een mooie toekomst met zijn club RKDVC. De trainer van de Jo19-1 wil ook op persoonlijk vlak zichzelf nog graag ontwikkelen, middels het halen van zijn UEFA B. We spraken Kuijpers over het trainersvak, de toekomst en RKDVC.

HappyPoint_desinfectie
Berry Kuijpers voetbalde altijd jarenlang bij SC Elshout en haalde hier zelfs het eerste elftal. Naast zijn eigen voetbalcarrière, rolde hij hier op jonge leeftijd het trainersvak in. Na ruim 13 jaar als jeugdtrainer bij buurman SC Elshout veel ervaring opgedaan te hebben, maakte Kuijpers bijna twee jaar geleden de overstap naar RKDVC. “Ik had net mijn UEFA C gehaald en bij RKDVC zochten ze op dat moment jeugdtrainers. Het was de ideale stap voor mijn eigen ontwikkeling.” En die overstap beviel meteen ontzettend goed voor de fanatieke trainer. “Ik kwam meteen in een warm bad terecht.”

De in Drunen woonachtige Kuijpers kijkt, ondanks het tweemaal stilleggen van de competitie, terug op twee mooie seizoenen. “We spelen op een goed niveau en dat kom je een aantal mooie clubs tegen. De wedstrijd tegen FC Eindhoven Jo19-1 zal ik dan ook niet snel meer vergeten.” Ook de ontwikkeling van jeugdspelers is zeker een hoogtepunt voor Kuijpers. “Als je op zaterdag een belletje krijgt met de vraag dat een jeugdspeler bij het eerste moet aansluiten en ook nog eens in de basis, dan ben je zeker trots als trainer. Het is schitterend om te zien dat jongens zich zo mooi kunnen ontwikkelen.”

Momenteel wordt er op maandag en donderdag nog hard getraind door de oudste jeugd uit Drunen, maar wordt er al wel met een schuin oog gekeken naar het aankomende seizoen. Ook op persoonlijk vlak kijkt Kuijpers naar een mooie toekomst. “Ik wil mezelf nog meer gaan ontwikkelen als trainer en zal me meer gaan verdiepen in de club, wellicht binnen een andere rol.”

Kuijpers heeft tot op de dag van vandaag zeker geen spijt gehad van zijn overstap. “Het is eigenlijk een prachtig huwelijk. De vereniging spreekt veel vertrouwen in me uit en daarnaast heb ik het ontzettend naar mijn zin.” Ook de werkwijze bij de blauwhemden spreekt hem enorm aan. “We werken met een hecht team met jeugdtrainers en het jeugdbestuur, dat is altijd heel fijn samenwerken.” Ook op technisch gebied zal Kuijpers meer betrokken gaan raken bij RKDVC en binnen deze functie heeft hij al mooie doelstellingen voor ogen. “Ik kijk er naar uit om met onze club weer extra stappen te gaan maken. We willen met onze hoogste jeugdelftallen op divisie niveau uitkomen, een mooie uitdaging voor onze club denk ik.”

Meer artikelen lezen over RKDVC? Klik hier

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.