CvdW RKDVC – In gesprek met jeugdscheidsrechter Jord Kemmeren

We gingen in gesprek met jeugdscheidsrechter en talent uit de Jo17-1 Jord Kemmeren. Op beide vlakken wil de in Sprang-Capelle wonende Kemmeren zichzelf graag ontwikkelen. Op dit moment kijkt hij dan ook uit naar een mooie toekomst met zijn club RKDVC.

HappyPoint_desinfectie
Kemmeren groeide op in Sprang-Capelle en liep al op jonge leeftijd rond op het sportpark van SSC’55. Ruim vijf jaar geleden verruilde hij toch het geelzwart voor het blauw van RKDVC. “Mijn broer voetbalde hier al, dus ik koos ervoor om ook een proeftraining te doen en dat beviel me meteen heel goed.” Momenteel maakt hij nog deel uit van de Jo17-1, maar zal volgend jaar de overstap maken naar het hoogste jeugdelftal van de blauwhemden. “Ik kijk er naar uit om op een mooi niveau te mogen gaan voetballen.”

Naast zijn eigen voetbalcarrière, fluit Kemmeren ook regelmatig wedstrijden van de jeugd. “Ik werd toen benaderd door de club en ik vond het eigenlijk wel meteen heel leuk om te doen. Vervolgens ben ik er steeds verder in gegroeid en stond ik bijna iedere week op het veld.” Sinds anderhalf jaar staat de talentvolle scheidsrechter leidend op het veld tijdens wedstrijden van de jeugd onder 11 tot en met onder 14. “De beleving van die spelers op jonge leeftijd is altijd mooi om te zien.”


Kemmeren kijkt veel wedstrijden op tv en let in het bijzonder op de positie als scheidsrechter. Ook hier merkt hij het kritiek dat de spelleiders soms te verwerken krijgen. “Zelf merk je dat ook, maar het hoort er eenmaal bij. Je maakt die keuze vooraf en je ontkomt er zeker niet aan.” Ondanks dat Kemmeren zelf geen wedstrijden kan spelen op dit moment, mist hij ook zeker het fluiten. “Ik vind het echt leuk om te doen en hopelijk mogen we snel weer.” In de toekomt wil Kemmeren zelf ook graag doorgroeien in het scheidsrechter vak. “Ik wil mezelf zeker blijven ontwikkelen, maar het lijkt me ook wel wat om in het seniorenvoetbal te fluiten.”

De overstap van zijn eigen dorpsclub naar RKDVC bevalt op dit moment nog steeds enorm goed. Zowel als spelend lid en scheidsrechter voelt Kemmeren zich enorm thuis op het sportpark aan de Sportlaan. “Ik heb het enorm naar mijn zin en er zijn veel mensen die de club een warm hart toedragen, dat is natuurlijk mooi om te zien.” De komende seizoenen zal de talentvolle voetballer en spelleider zeker nog vaak te vinden zijn bij RKDVC. “Iedereen kent iedereen op de club en dat maakt RKDVC ook zo mooi.”

Foto: RFC

Ander artikel lezen over Club van de Week RKDVC? Klik hier

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.