CvdW: Guido Visee – SV Baarn

0
380

SV Baarn is de club van de week en dan wordt er altijd een speler of betrokkene van het eerste elftal geïnterviewd. Guido Visee, 31 jaar, voetbalt bijna heel zijn leven (vanaf 4/5 jaar) bij SV Baarn. Verder is hij mede-eigenaar van Sportze! een sportwinkel.

Jeugd

“Vroeger was ik wel een talent in de jeugd. Op mijn 15e debuteerde ik in het eerste. Toen ik zeventien was heb ik 1 jaar bij, ik merkte daar dat, ondanks dat het een hele leuke club is, ik niet de echte ambitie in het voetbal had. Ik kon toen kiezen om er serieus voor te gaan, of gewoon leuk met mijn vrienden spelen. Ik koos voor het tweede.”

Eerste elftal

Hij is nog steeds speler in het eerste elftal van SV Baarn. “Ik ben inmiddels wel een linie teruggeschoven. Als je ouder wordt, dan wordt je langzamer, dus ik sta nu centraal achterin.”

“Je merkt wel dat andere behendiger zijn geworden, vooral op het middenveld. Dus ik zag al wel dat laatste man een betere positie voor mij zou zijn. Dan kan ik ook iedereen over het hele veld beter aansturen.”

Guido is dan ook echt een leider in- en buiten het veld. “Ja, ik ben wel een van degene waar ze naar luisteren. Daarin heb ik nog steeds wel een toegevoegde waarde. Bijvoorbeeld in het neerzetten. Maar als we een makkelijke wedstrijd hebben dan heb ik het gevoel dat er net zo goed iemand anders kan spelen voor mij.”

“Maar daar ben ik juist trots op, dat er vorig jaar en dit jaar weer goede jeugdspelers doorkomen, die ook nog willen. In het ideale was ik twee jaar geleden al gestopt bij het eerste elftal, maar toen kon dat nog niet. Nu denk ik dat ik binnen een paar dat wel kan.”

“We hebben goede spelers en we hebben een goede mix tussen jong en oud. Dat zijn jonge talentvolle spelers en een paar van mijn leeftijd en zelfs eentje nog iets ouder.”

Verwachting

“Zaterdag spelen wel tegen Gooi, dat schijnt ook ene hele goede ploeg zijn, ik denk misschien zelfs iets beter dan wij zijn. Mochten we die niet winnen, dan is het gat zeven punten. Dan wordt het lastig om kampioen te worden, omdat het verschil in de competitie heel groot is. Dus de grotere teams verspillen bijna geen punten, zo heeft Soest alles gewonnen en wij zijn ook nog ongeslagen. Maar we moeten zeker tweede kunnen worden en voor promotie kunnen gaan.”

“De trainer, Tom Gesgarz, heeft een heel belangrijke rol gespeeld de laatste twee jaar. Hij heeft de jonge jongens uit de jeugdopleiding laten doorstromen. Ook heeft hij ervoor gezorgd dat er elke training 20 tot 25 man op de training staan, waar dat er vroeger misschien tien waren.’’

SV Baarn

Guido is niet alleen speler bij het eerste elftal, hij is meer betrokken bij de club. “Ik zit in het bestuur bij de technische zaken van de jeugd.”

Wat vind Guido het unieke aan SV Baarn? “Als er vrienden van andere verenigingen komen, zijn ze altijd verbaasd over onze club. Dat iedereen met elkaar aan de tafel zit en gezellig is. Dat schijnt dus niet overal zo te zijn. Verder is het gewoon een nette vereniging, misschien zelfs iets te netjes soms. Met allemaal ideale schoonzonen. Verder is ook de jeugdopleiding erg goed.’’