Club van de week: RWB met Serhan Eyupoglu

Serhan Eyupoglu is van vaste waarde voor de selectie van RWB. De 30-jarige verdediger brengt de nodige ervaring in het team van trainer Larry van Ommen. Wij spraken met hem over zijn voetbalcarrière, de club, het eerste elftal en het seizoen tot nu toe.

Eyupoglu is geboren in Waalwijk en begon om die reden ook bij WSC, waar hij de selectie haalde. In het hoogste senioren elftal speelde de centrale verdediger vier jaar, daarna ging hij opzoek naar een nieuwe uitdaging die hij vond bij ’t Zand uit Tilburg. “Ik heb vier jaar gevoetbald in het eerste van WSC. Bij ’t Zand speelde ik twee jaar en heb het daarna ook nog geprobeerd bij Sliedrecht. Echter kon ik me niet vinden in de mentaliteit van Sliedrecht. Wel in het niveau, maar ik vond het sociaal niet passen bij mij. Daarom keerde ik weer terug bij ’t Zand.”

Na zijn avontuur bij ’t Zand ging Eyupoglu het dichter bij huis zoeken en kwam zo bij SV Capelle terecht. “Bij ’t Zand speelde ik af en toe als pinchhitter in de spits en daar haalde ik zoveel plezier uit. Ik kon mijn energie kwijt in de spits en af en toe scoren vind iedereen leuk denk ik. Daarom deed ik een stapje terug op basis van het niveau om meer voor mijn plezier te voetballen bij SV Capelle. Na twee jaar kreeg ik een belletje van Larry van Ommen met de vraag of ik bij RWB wou komen voetballen. Ik had samen met hem gevoetbald en gunde het hem van harte in zijn eerste jaar als trainer. Zodoende ben ik bij RWB gekomen.”

Eyupoglu heeft het naar zijn zin bij RWB, omdat hij het een onwijs gezellige en leuke club vindt.  “Het is echt één club en dat zie je ook terug binnen het eerste elftal. Iedereen gunt elkaar wat binnen het team. Ik speel nu wel weer als verdediger, maar heb al zes keer gescoord in acht wedstrijden. Bij RWB er loopt veel jeugd met potentie rond. Hierdoor hebben we ook genoeg rek in de selectie, daarbij spelen er genoeg jongens in de jeugd die over een paar jaar zeker deel uit kunnen maken van het eerste elftal.”

RWB wist de eerste periode binnen te halen door de afgelopen wedstrijd met 2-4 te winnen van WDS’19. “Normaal moet ik na de wedstrijd meteen door naar me werk, maar het feestje kon ik natuurlijk niet missen. In de kleedkamer deden we muziek aan en na de wedstrijd werden wij bij terugkomst op het complex van RWB opgevangen door toeschouwers en fans om daar verder te feesten. De wedstrijd was niet geweldig, zeker de eerste helft was één van de slechtste die we ooit gespeeld hebben dit seizoen. WDS’19 wist het ons ook aardig lastig te maken, maar ik denk dat we met minder fouten daar makkelijk met 1-4 of 1-5 hadden kunnen winnen.”

Dit is een goede stap voor RWB om volgend seizoen weer terug te keren in de derde klasse. “RWB is jarenlang actief geweest in de derde klasse en hoort daar ook thuis vind ik. Daarbij hoop ik kampioen te worden dit jaar, want ik ben in mijn carrière nog nooit kampioen geworden, wel vaak periodekampioen. Dat zou toch mijn doelstelling zijn dit seizoen.

Volgende wedstrijd kan RWB de goede vorm thuis doorzetten tegen Right’Oh. “Kijkend naar de resultaten denk ik dat het een stugge ploeg is, maar thuis zijn we nog ongeslagen en dat hoop ik vol te houden. Verder weet ik niet veel over de tegenstander, als we goed spelen zoals de afgelopen weken kunnen we zeker winnen. Ik voorspel een 3-0 overwinning, want ik ben overtuigd van de kwaliteit in het team.”

Meer informatie over RWB? Bekijk hier dan de website.
Of lees hier het vorige artikel over de club van de week: RWB.

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.