Club van de Week-Rick Wijntje hoopt volgend seizoen de verwachtingen van GOZ waar te maken

De 23-jarige aanvaller Rick Wijntje maakte aan het begin van dit seizoen een transfer van SHO naar GOZ. Zijn elftal bij SHO viel uiteen, waarna Wijntje benaderd werd door GOZ. Hier zou zijn goede vriend Wessel ’t Hoen ook komen spelen en dus was er voor Wijntje geen twijfel meer dat GOZ een ideale nieuwe uitdaging was voor hem.

Even voorstellen
Rick Wijntje is geboren en getogen in Oud-Beijerland. Afgelopen zomer heeft hij zijn HBO-opleiding afgerond. Momenteel is hij werkzaam bij Tuinmeubelwereld.nl in Oud-Beijerland. In zijn vrije tijd gaat Wijntje wekelijks naar de bioscoop en ook thuis kijkt hij graag films. Daarnaast vindt hij LEGO erg leuk, al is dat naar eigen zeggen wel een erg dure hobby. Verder vindt Rick het erg leuk om uit te gaan. Om fit te blijven probeert hij naast voetballen geregeld te fitnessen. “Met fitness heb ik een beetje een haat/liefde relatie. Het hangt erg af van mijn bui of ik zin het op te gaan fitnessen.”

Jeugd carrière
Toen Wijntje jonger was moest hij de keuze maken tussen judo en voetballen. Dit is uiteindelijk voetbal geworden. “Ik begon op mijn zesde begon bij SHO in de GraSHOppers. Hierna ging ik naar de F9 en later de F2. Na de F2 ging ik naar de E2, D4 en D3, D2 en D1. Vervolgens heb ik overal in de eerste jeugdelftallen gespeeld. Destijds was ik rechterverdediger, maar in de C veranderde ik van positie en werd “10” of spits. Vanaf de senioren heb ik bijna alleen nog maar in de spits gespeeld en dat geldt ook voor het huidige seizoen bij GOZ.

Hoogtepunten SHO
In de jeugdteams van SHO heeft Wijntje veel mooie momenten meegemaakt. Het absolute hoogtepunt hierbij was het internationale jeugdtoernooi in de D-junioren. “Op dit toernooi speelde we tegen D-junioren uit het hoogste amateurniveau van Duitsland. Wij speelde de openingswedstrijd. Er stonden duizenden mensen langs de lijn met vuurwerk en volksliederen. Een ander hoogtepunt vond plaats als tweedejaars C-junior. Ik stond toen voor het eerste jaar op ”10” en scoorde in alle competities (oefenwedstrijden, beker, Hoeksche Waard bokaal, competitie) 52 keer en gaf rond de 20 assists. Al met al was dat echt een topseizoen.”

Teleurstellende start bij GOZ
Het huidige seizoen bij GOZ verloopt in de ogen van Wijntje niet zoals verwacht. “Het gaat helaas slecht qua prestaties. We hadden mooie ambities met het team, maar staan nu op een plek waar we absoluut niet horen te staan. We hebben veel pech gehad en vaak onnodig punten laten liggen. Helaas hoort dat ook bij het voetbal, maar we moeten toch echt kijken hoe we zo snel mogelijk weer punten kunnen gaan pakken. Ook op persoonlijk vlak gaat het minder dan gehoopt. Aan het begin van het seizoen heb ik een hamstringblessure opgelopen. Deze herstelde gelukkig snel, maar mijn rendement blijft nog achter, terwijl het voetballend redelijk tot goed gaat.”

“Het zal mooi zijn om in het jubileum jaar te promoveren”
Bij GOZ hoopt Rick zo snel mogelijk te promoveren en mooie resultaten te behalen op een zo hoog mogelijk niveau. Al is zijn focus op het moment vooral gericht op het veilig spelen in vierde klasse F. “Voor nu moeten we ons zelf zo snel mogelijk veilig spelen, zodat we volgend seizoen alsnog onze ambitie om te promoveren naar de derde klasse waar kunnen maken. Ik geloof dat niet alleen het team de kwaliteit en ambitie heeft. Maar de vereniging zelf ook. De club heeft een mooi complex en veel mensen die ze een warm hart toe dragen. Volgend seizoen komt er met Dirk Quick een nieuwe trainer en bestaat de club 75 jaar. Er zal dan nieuwe en positieve energie komen binnen de ploeg, wat er voor moet gaan zorgen dat we het jubileum jaar konen bekronen met promotie.”

Koning van de derde helft
Ondanks dat de prestaties van GOZ momenteel tegen vallen heeft Wijntje het erg goed naar zijn zin in zijn eerste seizoen bij de club. Hij speelt in een hele hechte groep met verschillende type personen. “We kunnen het (bijna allemaal😉) uitstekend met elkaar vinden. We hebben veel kwaliteit in het team en zijn ook erg goed in de derde helft. Hierin zijn er wel een aantal mannen die erg goed kunnen drinken, waaronder ik zelf. Maar als ik één iemand aan zou moeten wijzen die de echte koning van de derde helft is, kies ik voor Mees Bouter. Deze spijkerharde back kom je namelijk altijd twee keer tegen op de zaterdag. Eén keer op het veld en één keer in de kroeg.”

Hoogtepunten GOZ
Buiten het hechte team vindt Wijntje het mooi om te zien dat er bij GOZ erg veel mensen hun uiterste best doen voor de club. Hierbij springt voor hem vooral Jilles Bouter (broer van Mees) eruit. “Zoals gezegd speel ik pas één seizoen bij GOZ, waardoor ik nog niet iedereen ken. Maar toch springt voor mij persoonlijk Jilles er wel uit als vrijwilliger bij de club. Hij heeft mij benaderd om naar GOZ te komen en heeft altijd leuke ideeën voor de club. Verder beheert Jilles de Social Media kanalen van GOZ en heeft hij al veel leuke plannen ontwikkeld voor het jubileum jaar.”
Ook was de Open dag van GOZ aan het begin van dit seizoen een groot succes voor Wijntje. Tijdens deze Open dag werden de nieuwe speler, waaronder Rick met een limousine het veld op gereden. Hierna was er een barbecue, waarbij ook het bier in grote getalen uit de tap vloeide. Verder was het trainingskamp volgens Wijntje één groot feest. “Op het trainingskamp is er van alles gebeurd. Er was een fantastische ontgroening, waarna we gingen stappen in Eindhoven, maar de details over deze avond blijven binnen de muren van de kleedkamer😉.”

Klik hier voor meer artikelen over GOZ
Klik hier voor meer informatie over GOZ

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SVV heeft eerste bouwstenen gelegd met trainer Ramon Bronkhorst

Hij zag veel spelers komen, maar ook weer veel gaan. Voor trainer Ramon Bronkhorst stond zijn eerste jaar in...

Liesblessure zet streep door seizoen van Sven de Clippelaar bij Vogelwaarde

VOGELWAARDE – Langzaam kreeg Sven de Clippelaar net voor winter last van ‘pijntjes’. Maar op den duur bleek het...

Ron Luijten vertrekt door de voordeur bij vv Nieuwerkerk

Het droomafscheid van Ron Luijten bij Nieuwerkerk laat zich niet moeilijk raden. Maar zelfs als de bewoners van sportpark...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.