Club van de week: R.S.V Rucphen

Rucphen, kent u het? Een pittoresk dorpje in het gezellige en gemoedelijke zuiden van Nederland. Binnen dat dorp bestaat er voor de meeste bewoners maar een voetbalclub genaamd: R.S.V. Rucphen.
een club waar de gezelligheid centraal staat, en na de wedstrijden de kantine bomvol is.

Deze week staat de dorpsclub uit Rucphen centraal bij het VoetbalJournaal.
In de loop van de week zullen verschillende interviews met betrokkene van de gezellige club uit Rucphen voorbij komen. Wij hopen u hiermee ook een uniek kijkje in de keuken te geven van deze prachtige vereniging.

Het eerste speelt momenteel in de zondag 4e klasse en staat hier op een verdienstelijke vijfde plek.
een plek waar de mensen in en rondom RSV erg content mee zijn. Vanwege de club vorig jaar kampioen is geworden in de vijfde klasse, waren de verwachtingen voorafgaand aan het seizoen niet mega groot. De club kan zich dus redelijk gemakkelijk handhaven en verbaast menig club in de vierde klasse!

De groei van het eerste team komt mede doordat er ruimte is gekomen voor veel nieuw en fris talent. Het voetbal wordt steeds beter en de prestaties gaan hierdoor automatisch omhoog. Dit is ook de reden dat de ambities steeds groter worden. Maar op de club is prestatie eigenlijk ook niet het allerbelangrijkste, de sfeer is misschien wel belangrijker!

Op de zondag gaan er ook de nodige consumpties over de toonbank heen, en in de kantine is het altijd bomvol. Op de zondagen wagen de meeste zich aan een koud biertje of een lekker frisje in de authentieke kantine van R.S.V. Zelfs de spelers van het eerste drinken niet alleen water, maar gaan ook wel eens mee in de ambiance en laten zich zelfs wel meer dan eens verleiden tot een drankje met een bittere smaak en een goudgele kleur.

Wij hopen dat u geamuseerd gaat worden door de verhalen, en dan rest mij niets anders dan u ontzettend veel leesplezier wensen!

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SV Baarn fabriek blijft maar groeien

De grootste voetbalvereniging uit Baarn is groen en wit van kleur. Dat is mede te danken aan het feit...

Beesd en Rhelico op weg naar eenwording

VV Beesd en Rhelico sturen aan op een fusie. Eind november ondertekenden de besturen van de verenigingen de intentieovereenkomst...

Vlijmense Boys JO19 is een echte vriendengroep onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen

Onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen speelt de JO19 in de tweede klasse. Het team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.