Club van de Week – John Scheffers, de trainer van het gezellige MVV’58 Vrouwen 1  

0
632
John Scheffer-MVV'58

John Scheffers begon op zijn zevende met voetballen bij MVV’58. Hier is hij sindsdien nooit meer weg gegaan. Inmiddels is hij actief als speler in de V35+1 en is hij actief trainer van MVV’58 Dames 1.

Begin bij MVV
De weg naar MVV’58 was een natuurlijke keuze voor John. Zijn broer voetbalde namelijk al bij de club en John ging vaak met hem mee naar een training op woensdagmiddag. Hij mocht meetrainen en vond dit zo leuk dat hij zelf ook wilde voetballen.

Betrokkenheid bij de club
John zijn betrokkenheid bij MVV groeide toen zijn dochters begonnen met voetballen. “Ik begon met helpen en na de winterstop van het seizoen 2021/2022 ben ik begonnen met training geven. Destijds stopte de trainers er namelijk mee. De trainingen doen we met zijn vijf man: Michel Elling, Ad van Schijndel, Patrick vd Hurk en Ben van Leeuwen. Om de beurt geven we training.”
Het training geven heeft John altijd samen met iemand anders gedaan, omdat hij zichzelf in zijn eentje niet comfortabel voelt voor een grote groep. “Ik vind mezelf niet echt een trainer en ik voel mezelf niet comfortabel alleen voor een groep. Samen met iemand voel ik me wel comfortabel.”

Huidige seizoen
Het huidige seizoen verloopt volgens John wisselvallig. “We hebben wisselvallige wedstrijden gespeeld. De ene keer spelen we briljant en de andere keer spelen we minder goed. Maar wat het team onderscheidt, is de geweldige sfeer en hechte band onderling. Na de wedstrijden is het altijd erg gezellig.”

Ambities
Vooruitkijkend naar volgend seizoen heeft John een duidelijke visie. Het elftal is namelijk op zoek naar een trainer die de dames twee keer per week training kan geven en hen op zaterdag kan begeleiden bij de wedstrijden. “Als we dit voor elkaar krijgen dan zie ik de dames volgend jaar bovenaan de ranglijst meedraaien.”

Klik op MVV’58 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op MVV’58 voor meer informatie over de club