Club van de week: FC Drunen met Henk Cornelisse

Henk Cornelisse (rechts) is voorzitter van FC Drunen. Hij is ooit begonnen als jeugdtrainer en is even later in het bestuur gekomen bij de functie sponsoring. Inmiddels is Henk meer dan vier jaar voorzitter en heeft het erg naar zijn zin.

Zelf heeft Cornelisse ook gevoetbald. Dit was niet bij FC Drunen maar wel op redelijk hoog niveau. Op zijn achttiende liep hij een profcontract mis. Dit kwam omdat de huidige voorzitter een dag voor het tekenen van zijn contract een ongeluk kreeg. Hier werd Henk getroffen door een dubbele beenbreuk en kon zo het prof voetballen uit zijn hoofd zetten. Even later speelde hij nog wel amateurvoetbal, maar ook dit ging lastig door de blijvende blessure.

Henk kwam bij de club uit Drunen terecht doordat zijn zoon ging voetballen bij deze vereniging. Er kwamen toen trainers te kort en dus besloot Henk om deze taak op zich te nemen. Doordat hij vaker op de club kwam kreeg de toenmalige jeugdtrainer steeds meer contacten bij FC Drunen. Zo rolde hij later het bestuur in, en na een tijdje zelfs benoemd als voorzitter.

Op dit moment voert de voorzitter veel verschillende taken uit bij de club. “Het is belangrijk dat er goed gecommuniceerd wordt. Ik probeer dan ook alles in goede banen te leiden zodat alles lekker loopt bij de club.” Dit gaat tot nu toe volgens de voorzitter aardig goed. Gemiddeld is Henk er dan ook tien uur per week mee bezig.

Henk is al een paar jaar verbonden met de club uit Drunen. Wij waren benieuwd wat hij zo bijzonder vindt aan deze vereniging. “Het is een echte ‘ons kent ons’ club. Iedereen is wel bekend hier en iedereen is ook welkom. Het geeft een gevoel van thuis komen en verbind elkaar.”

Voor de toekomst heeft Henk al wat in gedachte maar hij heeft het nog niet helemaal uitgestippeld. “Over anderhalf jaar is mijn tweede termijn voorbij hier. Ik vind ook dat het door andere mensen bestuurd moet worden zodat het weer een andere inbreng kan hebben op de club.” Maar ook zeker na het afstaan van zijn functie is Henk nog niet van plan afstand te doen van de club.

klik hier voor meer informatie over FC Drunen

Voor een ander artikel over FC Drunen, klik hier.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.