Club van de week – Bestuurslid Harold van Heukelom van RKSV RCD

De 50-jarige Harold is al vanaf zijn zesde lid bij RCD. Momenteel is hij bestuurslid van de club en vertegenwoordiger van de tennis- en padelafdeling. Zelf heeft hij ook gevoetbald en is hij jeugdtrainer geweest.

Harold vertegenwoordigd binnen het bestuur van de sportvereniging RCD de tennis- en padelafdeling. Deze afdeling wordt bestuurd door een tenniscommissie (bestaande uit oudere mannen), een zojuist opgerichte padelcommissie (bestaande uit hemzelf en drie voetbalvrienden) en een activiteitenteam voor de organisatie van diverse activiteiten. Behalve zijn deelname in de padelcommissie bestaat zijn functie uit het zijn van een schakel tussen de tennis- en padelafdeling en het bestuur. Naast deze functie helpen de leden binnen het bestuur elkaar met allerlei andere voorkomende, op te pakken, zaken.

Van Heukelom is al vanaf zijn zesde levensjaar lid bij de club. Hij is begonnen als pupil in de F’jes en is vervolgens doorgegroeid tot speler van het eerste elftal, om uiteindelijk bestuurslid geworden. Inmiddels loop hij al bijna 45 jaar rond op de club. Verder slaat Harold nog maar al te graag een balletje op de tennisbaan. “Ik vind het heel leuk om deel uit te maken van een bestuur met leeftijdsgenoten, met name jongens waar ik vroeger mee heb gevoetbald en waar ik nu mee tennis”, vertelt hij.

RCD staat bekend als een gezellige toegankelijke vereniging, volgens Harold. “De vereniging is eerst begonnen als voetbalvereniging maar momenteel kunnen er meerdere sporten beoefend worden. Ik wil graag dat de vereniging gezond blijft en dat het complex een plaats blijft waar mensen graag samen komen. Tevens hoop ik dat meer jeugd gaat tennissen en dat onze padelafdeling een succes wordt”, aldus Harold.

Momenteel worden er twee padelbanen aangelegd bij de vereniging. Padel is een nieuwe opkomende sport in Nederland. “We zijn met de padelcommissie momenteel heel druk met de voorbereiding van diverse zaken en de organisatie van onder meer een feestelijke opendag”, vertelt hij.

Harold is heel trots op zijn club. “Wat prachtig is aan RCD is dat mensen er graag komen. Het is een vereniging waar iedereen gelijk is en op leuke manier met elkaar omgaat, met veel vrijwilligers en voor ieder wat wils. Het is altijd gezellig”, sluit de vijftigjarige Harold af.

Bron foto: Mieke Zwang fotografie

Klik op RKSV RCD voor het laatste artikel van de club

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.