Christiaan Verschoor moet kiezen tussen hobby’s

0
219

Christiaan Verschoor combineert zijn voetbalactiviteiten voor Hardinxveld met zijn werkzaamheden binnen het bijna 100-jarig busbedrijf Verschoor uit – hoe kan het anders – Hardinxveld.

Soms is het passen en meten. Zo miste de robuuste verdediger Christiaan Verschoor de opening van het seizoen omdat hij met een groep klanten uit Indië en de Verenigde Staten twee weken door Europa toert. Aansluitend kan hij eindelijk zelf drie weken vakantie pakken. ,,Voor mij is het niet zo moeilijk om keuzes te maken. Ons bedrijf gaat altijd voor. Ik heb mijn situatie met de nieuwe trainer, Richard den Ouden, doorgesproken. Het is aan hem hoe hij daarmee omgaat. Ik ben fit en zolang hij mij kan gebruiken blijf ik voetballen. Voor ons bedrijf loopt het seizoen van half april tot en met de herfstvakantie, dan zijn alle bussen onderweg. De kunst is om in het laagseizoen ook actief te zijn.”

Eind september is Christiaan Verschoor 27 jaar geworden. Hij heeft nog een deel van zijn voetballeven voor zich. Als junior kwam hij even voor GJS uit. ,,Ik kwam in die tijd uit voor een selectie-elftal van de KNVB en maakte ook nog kort de overstap naar RKC. Toen ik de IVA-opleiding in Driebergen ben gaan volgen, ben ik teruggekeerd naar het prachtige sportpark aan de Sluisweg en weer in en bij mijn eigen Hardinxveld gaan voetballen.” Christiaan Verschoor debuteerde op zijn zestiende jaar in het eerste elftal van Hardinxveld. Aanvankelijk speelde hij alles, maar vanaf het moment dat hij op de bus kwam werd dat minder. ,,Vorig seizoen ben ik er slechts twaalf wedstrijden bij geweest. Het is in een deel van het seizoen gewoon hartstikke druk. Ik heb zelf nog een bedrijf in giftcards, TravelCheq. Ookdaar ben ik druk mee. Dat vreet tijd en energie. Met alle respect: ik voetbal misschien nog een jaar of vier en moet mijn geld buiten het voetbal verdienen.” Verschoor Reizen overweegt naar een ander deel van het industrieterrein te verhuizen, slechts 300 meter verwijderd van de huidige locatie. ,,Het zou prachtig zijn als wij ons nieuwe terrein, met royaal plaats voor onze vijftien bussen, konden betrekken op het moment dat wij ons 100-jarig bestaan vieren.”

VERANDERING
In het verleden hadden zijn trainers, Ton Heijstek, Ferry van Dijk en Arjan de Vries, ook met zijn situatie te maken. ,,Vaak had ik de afspraak dat – als ik een keer per week op de training was – op zaterdag mijn wedstrijd speelde. In de voorbereiding op dit seizoen speelde ik alles. Veelal rechtsachter, soms centraal achterin. Nu ben ik vijf weken weg en dan moeten er andere jongens opstaan.” De nieuwe trainer voert wat verandering in speelstijl door. ,,Dat bevalt ons wel. Het oogt moderner waardoor wij, zoals dat heet, hogerop verdedigen.”

Trainer Richard den Ouden maakte de overstap van het Schiedamse Hermes DVS naar Hardinxveld. ,,Ik ben in de eerste weken na mijn entree bij Hardinxveld bezig geweest om het vertrouwen van de spelers te krijgen. Andersom geef ik ook veel vertrouwen aan de mijn groep. Dat leidt tot veel acceptatie bij de trainingen en gewenning aan een nieuwe speelstijl. Wij zijn van mandekking overgestapt naar zonedekking. Ik vraag van de spelers om verder vooruit te verdedigen, met een dynamisch middenveld. Dat vraagt veel van de spelers, maar het slaat gezien de resultaten wel aan. Het was voor mij een hele klus om uit 22 spelers in de openingswedstrijd van het seizoen tegen Streefkerk, de basiself te kiezen, want de kwaliteit van veel spelers ontloopt elkaar niet veel.” Hardinxveld komt na een langdurig verblijf in de tweede klasse nu voor het tweede seizoen in de derde klasse uit en begon met een overwinning op Streefkerk. Verschoor was er niet bij, hij toerde toen al met zijn groep door Europa. ,,Als ik terug ben, pak ik het weer op. Wij zitten in een leuke competitie met heel veel regioclubs en vier teams van de andere kant van de Lek. Ook leuk om daar eens te voetballen.”