Centrale verdediger Jaimy Lobbezoo ziet zichzelf graag in een meer voetballende en lopende rol bij V.V. Rillandia  

0
517
Jaimy Lobbezoo-VV Rilandia

Jaimy Lobbezoo voetbalt sinds 2019 bij V.V. Rillandia. Hier debuteerde hij op zijn zeventiende in het eerste elftal. Het eerste kwart van dat seizoen schommelde hij tussen het eerste en tweede, maar sindsdien zit hij vast bij het eerste.

Even voorstellen
Jaimy Lobbezoo is 21 jaar oud. Hij studeert aan de Universiteit van Tilburg, waar hij in het laatste jaar van zijn Bachelor zit. In zijn vrije tijd speelt Jaimy graag padel en kijkt hij als seizoenkaarthouder graag naar wedstrijden van Feyenoord in de Kuip. Verder staat hij graag op het voetbalveld. Voetballen betekend erg veel voor hem, omdat hij erg houdt van de spanning en sensatie van het spelletje. Ook vindt hij de rivaliteit die soms komt kijken bij wedstrijden erg mooi.

Carrièreverloop
Toen Lobbezoo vijf jaar oud was begon hij met voetballen bij V.V. Yerseke in de “smurfen”. Hier speelde hij zijn hele jeugd tot dat hij in 2019 overstapte naar V.V. Rillandia. “Dit kwam omdat ik gescheiden ouders heb en ik mijn vader te weinig zag. Het leek mij daarom een goed plan om op Rillandia te gaan voetballen, omdat mijn vader daar woont. Op deze manier kon ik hem toch in ieder geval drie keer per week zien. Van deze overstap heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt. Ik ben er namelijk met open armen ontvangen. Vanaf het moment dat ik was overgestapt hikte ik vrijwel direct tegen de eerste selectie aan. Ik mocht op mijn zeventiende al debuteren. Het eerste kwart van dat seizoen schommelde ik tussen het eerste en tweede elftal. Daarna mocht ik eigenlijk altijd met het eerste mee.”

Huidig seizoen
Op het moment van dit interview verloopt het seizoen vrij aardig in de ogen van Lobbezoo. Van de laatste vier wedstrijden werden er drie gewonnen en één gelijk gespeeld. De ploeg pakt door hard te werken veel punten en speelt op momenten mooi voetbal. “We staan op dit moment op de vierde plek en dit is iets om trots op te zijn als elftal. We zijn een relatief jonge ploeg dus er zit nog veel rek in voor de komende jaren. Ik denk dat wij in de vierde klasse op dit moment prima op niveau zitten. Ik ben zelf vooral trots op het aantal tegendoelpunten dat we momenteel hebben. Wij hebben op dit moment namelijk 16 goals tegen in 15 wedstrijden. Dit is op v.v. Krabbendijke na het minste van de competitie.”

Ambities
Jaimy heeft bij Rillandia nog voldoende ambities. “Ik wil mijzelf graag verder ontwikkelen bij de club en het er zo lang mogelijk naar mijn zin hebben. Verder wil ik graag vaker scoren. Ik heb in drie en half jaar nog maar één doelpunt weten te maken voor de selectie. Nu is dit niet het meest belangrijke voor een centrale verdediger, maar aangezien ik ruim 1,90 ben hadden dit er wel meer kunnen zijn. In een wilde droom zou ik mezelf ook nog weleens in een wat meer voetballende en lopende rol zien”

Lovende woorden
Jaimy hecht veel waarde aan de vele vrijwilligers bij V.V. Rillandia. Hij heeft voornamelijk mooie woorden over voor Dennis van Ham. “Ik wil graag mijn lovende woorden uitspreken naar Dennis van Ham, onze voorzitter. Dennis is een supergezellige man die veel voor de club betekent. Hij doet er altijd alles aan om iedereen net zoveel van V.V. Rillandia te laten houden als hij zelf. Dennis zal altijd een praatje houden met je en gezellig een biertje meedrinken. Als club mogen we hem zeker bedanken voor wat hij doet!”
Naast Dennis van Harm kijkt Jaimy met veel bewondering naar Bart Spelier. Bart is een teamgenoot van Jaimy die beschikt over een flink doorzettingsvermogen. “Bart kan me soms verbazen met een wereldbal, maar meestal met het tegenovergestelde. Hij zal dan compleet zelf kritisch reageren met een schreeuw en daar zichtbaar van balen. Toch staat hij er altijd en geeft hij altijd 100% voor het team.

Klik op V.V. Rillandia voor de laatste artikelen over de club.
Klik op V.V. Rillandia voor meer informatie over de club.