Carlos de Jonge terug op oude nest bij vv Wolfaartsdijk

Vandaag gaan we in gesprek met Carlos de Jonge, Hoofdtrainer van vv Wolfaartsdijk. De 56-jarige is in het dagelijks leven werkzaam als werkmeester Logistiek bij de sociale werkplaats De Betho in Goes. ‘’In mijn laatste jaren als voetballer ben ik de cursussen TC3 en TC2 gaan volgen. Nu na een omzwerving van 23 jaar en tien verenigingen ben ik weer terug bij de club waar mijn carrière begon, vv Wolfaartsdijk.’’

Als eerste wilden we weten hoe het huidige seizoen verloopt. ‘’Vooralsnog gaat het seizoen fantastisch. We hebben de eerste zeven wedstrijden allemaal gewonnen, waardoor we ook de eerste periodetitel hebben weten te bemachtigen. Op hebben we dat te danken aan de kwaliteit die we in de groep hebben. We hebben een spelersgroep met een gemiddelde leeftijd van zo’n 22 jaar en een trainingsopkomst van minimaal twintig spelers, iedere training weer. De weg is nog lang maar deze punten kun je al maar hebben.’’

De oefenmeester heeft een zware periode achter de rug, hij vertelt daar meer over. ‘’Een half uur na de laatste competitiewedstrijd vorig seizoen kreeg ik op het veld een hartinfarct. Mede door snelle en deskundige hulp ter plaatse ben ik er goed vanaf gekomen en na een weekje in het ziekenhuis kon ik de daaropvolgende week de beslissende finale wedstrijd van de nacompetitie van mijn team weer bijwonen. Een hoogtepunt in mijn carrière is dat ik twee keer als speler kampioen ben geworden met Luctor’88, twee als trainer bij GPC Vlissingen en Veere. Daarnaast zijn wedstrijden met het Zeeuwse elftal tegen onder andere Ajax en de Rode Duivels echte hoogtepunten.’’

Carlos is veel bezig met voetbal in zijn leven. We wilden weten wat het spelletje zo belangrijk maakt voor hem. ‘’Het willen winnen, vanuit de eigenschap dat ik slecht tegen mijn verlies kan. Van jongs af aan op het veld staan. Dat is nu bijna al een halve eeuw. Ik zou niet weten hoe ik zonder zou moeten en ik ga dat ook zeker niet proberen.’’ 

We keken al even naar hoe het huidige seizoen verloopt voor de trainer, maar daarnaast willen we ook met de oefenmeester een blik vooruit werpen. ‘’We bekijken het per wedstrijd, we hebben een erg jonge groep dus we zullen ook nog wel een terugval krijgen. Belangrijk is in ieder geval om te genieten van het moment, de spelers te ontwikkelen en er vooral zoveel mogelijk plezier uit te halen. Daar ben ik sinds mijn infarct nog meer van doordrongen! Tot slot wil Carlos nog iemand in het zonnetje zetten. ‘’Sinds mijn infarct heb ik enorm veel aan mijn nieuwe assistenten op de trainingen. Dat zijn Reinier Scholten, Tim Sandee en Arjen Geene. Dit zijn mensen met jarenlange voetbalervaring die me enorm ontlasten en die ook een klik met de groep hebben!’’, Sluit Carlos af.

Klik op vv Wolfaartsdijk voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Wolfaartsdijk voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Sven d’Hooghe zit nog altijd volop in zijn revalidatieproces  

CLINGE – Hij mag inmiddels weer voorzichtig lopen op de loopband en binnenkort gaat Sven d’Hooghe voor het eerst...

MVV’58 5 heeft een uitstekend scoutingsnetwerk

Vandaag gaan we in gesprek met Niels van Oort van MVV’58 5. Niels is op zijn zevende begonnen met...

Alkan Uzun en DIA zijn ‘een match’

Toen hij afgelopen seizoen zonder club zat en zichzelf de vraag stelde welke club bij hem zou passen, stond...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.