Capelle bekert verder ten koste Brielle

0
72

Het spel van eersteklasser Brielle was misschien wel beter dan dat van hoofdklasser Capelle, maar qua effectiviteit was Capelle verder. Uiteindelijk was iedereen het er wel over eens dat de 4-0 overwinning van Capelle wel erg geflatteerd was.

In het eerste kwartier overheerste Capelle en in de 10e minuut kwam Nassim Amaaroek alleen voor keeper Mitchell Lieshout, die de situatie redde. Amaarouk nam 3 minuten later de bal op links aan en krulde daarna de bal met een fantastische trap in de bovenhoek 1-0. Daarna werd Brielle gelijkwaardig aan Capelle en creëerde een aantal kansen, die echter niet benut werden. In de 39e minuut ging een vrije trap van Brian Smits net over. In de extra tijd nog een kans voor Capelle, maar Nassim Asrih liet deze kans liggen.

Na de rust was de eerste kans voor Brielle, maar een kopbal van Michael van Dommelen belandde op de lat. Vervolgens werd een scherpe voorzet van Bram de Bruin door iedere Capelle speler gemist. Na een uur weer een vrije trap voor Brielle, die door Jeffrey Duynsteenet over de lat werd geschoten. Daarna was het over voor Brielle. Doordat het alles naar voren stuurde om de gelijkmaker te forceren kwam er veel ruimte voor Capelle. Daarvan profiteerde de thuisclub optimaal. In de 65e minuut kon Luuk Kraaijeveld alleen afstormen op het doel en rustig passeerde hij de doelman 2-0. In de laatste vijf minuten sloeg Capelle nog twee keer toe. In de 87e minuut scoorde debutant Dion Westerveld de 3-0 en in de 90e minuut maakte Luuk Kraaijeveld zijn tweede doelpunt 4-0. Uiteindelijk een verdiende overwinning voor Capelle.

Scheidsrechter Anne Greveling gaf gele kaarten aan Marvin Godschalk, Brian Smits en Michael van Dommelen van Brielle.

Capelle: Bradly van der Meer, Jami Jaliens, Marciano Pape, Jelle Pollemans, Melvi Lando (75 Christiaan Boom), Ricardo Lelieveld, Bram de Bruin, John Fredy van Hijum (46 Luuk Kraaijeveld), Nassim Amaaroek, Nassim Asrih (62 Dion Westerveld), Kevin van la Parra.

Brielle: Mitchell Lieshout, Marvin Godschalk, Lonny Mendes Fernandes, Marcel van den Berg, Victor de Blok, Brian Smits (78 David van Meggelen), Jeffrey Duynstee (81 Niels Bekker), Gino Stolk (75 Luke Corver), Michael van Dommelen, Lex van Dommelen, Stevie Soares.

Tekst: site VV Capelle