Broers Van Dort geven middenveld OHVV gewicht

Thomas van Dort (18) debuteerde afgelopen seizoen in de hoofdmacht van OHVV. Hij viel met de neus in de boter. Aan de zijde van zijn oudere broer Gavin (22) promoveerde hij met de Oudenhoornse club naar de derde klasse.

Thomas is dit seizoen ook op een ander gebied in de voetsporen van zijn oudere broer getreden. Sinds het nieuwe schooljaar volgt hij aan de Rotterdamse hogeschool een studie. “Het is even wennen na de Havo”, zegt de jongste van OHVV-broers. “Het is vooral wennen aan het ritme.”

De broers beleefden een opvallend seizoen met OHVV in de vierde klasse. In de reguliere competitie werd de formatie van trainer Mark van Os duidelijk op punten geklopt door DVV’09 uit Dirksland. OHVV, dat net als de voorgaande twee seizoenen als grote favoriet was gestart, moest in een vroegtijdig stadium afhaken in de titelrace.

Des te knapper was het dat OHVV zich wist op te richten in de nacompetitie. In de finale van die nacompetitie werd BSC’68 geklopt, waarmee de derde klasse werd bereikt. “Eindelijk”, reageert Gavin van Dort (22), die met OHVV al enkele seizoenen zonder succes jacht maakte op promotie. “Wij hebben twee keer de pech gehad dat we door corona de competitie niet konden afmaken. Bij het tweede seizoen waren er nog maar vier wedstrijden gespeeld, bij het eerste seizoen was de eindstreep al min of meer in zicht. We hadden een behoorlijke voorsprong. Dat was een grote teleurstelling.”

De promotie van afgelopen seizoen maakte die teleurstelling goed en daarom mogen de broers samen de derde klasse in. Dat is zeker voor Thomas speciaal, want hij is nog tweedejaars A-junior. “Ik heb hem niet beïnvloed om ook naar OHVV te komen”, verzekert Gavin. “Dat is puur zijn eigen besluit geweest.”

“Ik speelde bij Spijkenisse, maar ik had het daar niet helemaal naar mijn zin” vertelt Thomas. “Ik heb gevraagd aan de trainer of ik een keer bij OHVV mocht meetrainen. Dat ging blijkbaar goed, want al snel vroeg hij of ik naar OHVV wilde komen.”

“Ik vind het wel leuk hoor om samen met mijn broertje te spelen”, reageert Gavin, die dezelfde weg als zijn jongere broertje bewandelde en vier seizoenen geleden Spijkenisse inruilde voor OHVV. Destijds werden in Oudenhoorn net de plannen gesmeed om op zaterdag successen te vieren. “Ik heb mijn draai aardig gevonden hier”, weet Gavin. Als linkermiddenvelder is hij in het 4-4-2 systeem van de dorpsclub een extra aanvaller. Hoe gevaarlijk hij kan zijn, bewees hij met veertien goals. “Ik ben erg doelgericht en krijg ik ook van de trainer de ruimte om mijn acties te maken. Ik erg alert op afvallende ballen rond het strafschopgebied. Ik heb vanaf die positie heel wat doelpunten gemaakt.”

Thomas vertolkt op het viermansmiddenveld vaak de rol van de meest rechtse middenvelder. Hij is technisch sterk en moeilijk van de bal te krijgen. “Als je mij vergelijkt met Gavin dan ben ik wat verdedigender ingesteld, al pik ik wel mijn goaltjes mee. Vorig seizoen had ik er vijf. Al met al ben ik niet ontevreden over mijn eerste seizoen in de senioren.”

In de vierde klasse behoorde OHVV tot de top, in de derde klasse ligt die rol niet voor de hand. “Als nieuwkomer is het zaak om ons te handhaven”, zegt Gavin. “Onze tegenstanders zijn een stuk beter dan in de vierde klasse, maar op een hoger niveau kunnen we ons als team ook weer beter ontwikkelen.”

Thomas: “In de vierde klasse had je er nog wel eens een wedstrijd bij die je makkelijk won. Dat gaat nu niet meer gebeuren.”

Klik op OHVV voor de laatste artikelen over de club.
Klik op OHVV voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SteDoCo-aanvaller Everon Pisas naar SC Feyenoord

Everon Pisas vertrekt na dit seizoen naar SC Feyenoord. De 28-jarige aanvaller speelt momenteel nog voor SteDoCo, maar heeft...

Braziliaanse spits blijft bij RBC Roosendaal

Zé Lucas, de Braziliaanse spits van RBC, speelt ook volgend seizoen in Roosendaal. De 28-jarige aanvaller, die inmiddels al zes...

Frans van Helvoirt ziet stabieler MVV’58

Frans van Helvoirt was al eerder in beeld om trainer te worden van MVV’58, maar afgelopen zomer kwam het...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.