Boudzra is bij RBC de motor op het middenveld

0
159
rbc-roosendaal-boudzra

Het was na alle uitgesproken ambitie en het halen van versterkingen in Roosendaal niet meer de vraag óf, maar meer wanneer RBC kampioen zou worden. Dit jaar lukte het dan toch in de tweede klasse, mede te danken aan een sterk debuutseizoen van Rhomar Boudzra. “Het is heel goed bevallen!”

Met een kampioenschap op zak, is dat op zijn zachtst gezegd een aardig gevoel voor understatement. De middenvelder die deze zomer overkwam van Rood Wit uit Sint Willebrord, kan terugkijken op een meer dan geslaagde kennismaking. “Je komt na de degradatie daar toch een beetje binnen als ‘niemand’. Dan moet je jezelf maar gaan bewijzen.” En dat is aardig gelukt. “Ik heb alles gespeeld en we zijn kampioen geworden, dus wat dat betreft is het geslaagd. In het begin is het kijken hoe en wat, je bent nieuw, maar ik denk dat ik tevreden kan zijn.”

Veel de bal
Spijt van zijn overstap, heeft de 28-jarige Boudzra, spelend met rugnummer vijf, dan ook absoluut niet. “De club wil graag hogerop, dat merkte je wel tijdens de gesprekken. Die ambitie sprak mij meteen aan.” Een groot verschil met vorig jaar, toch had hij weinig tijd nodig om écht te wennen. “Bij Rood Wit was het vooral hard werken en knokken voor de winst, RBC heeft voetballend veel meer kwaliteit. Hier ben je vaak beter dan de tegenstander en heb je zelf juist veel de bal.” En als je beter bent dan je tegenstander, dan word je kampioen. Zo simpel is het. Toch? “Met onze selectie moest je kampioen worden, maar dan moet je het ook nog ‘even’ doen. Dan is het extra mooi als het lukt.” Teamgenoot Jay-Jay Meierdres zei het eerder al in deze krant: “Je kunt alleen verliezen van jezelf.” Gelukkig voor Boudzra en RBC, deden ze dat dit seizoen maar weinig. “Na de wedstrijd tegen Antibarbari (een knotsgekke 4-3-overwinning in de laatste seconde), gingen we er nog meer in geloven. Het verschil werd toen negen punten, anders komt de druk er nog vol op. Nu waren we heel blij dat we toch nog wonnen.”

Concurrentie
En niet alleen voor zichzelf, vertelt hij. “We wilden dit seizoen hoe dan ook kampioen worden. Het bestuur, de club, al die mensen willen zó graag. Die druk voel je wel.” Al maakte dat de ontlading, ook net weer een beetje groter. “Ik heb er enorm van genoten, het was een goed feestje!” Een verdiend feestje, zo vindt Boudzra. “Het beste team, met het meeste voetballende vermogen. Antibarbari was ook goed, maar wij net iets beter.” En niet alleen voetballend. “Iedereen blijft, dat zegt veel over deze groep.” Om samen, volgend jaar, opnieuw bovenin mee te doen. “Daar kijk ik nu al naar uit. We moeten geloven in die titel én ook gewoon in de eerste klasse kampioen willen worden.” Met versterkingen als Jens en Sander Wirix en Moustafa Mohammad (allen van Baronie) zit het qua selectie in ieder geval weer prima in elkaar. “Meer concurrentie, dat is alleen maar goed. Uiteindelijk word je daar beter van.”

Genieten
Want goed, is bij RBC al lange tijd niet meer goed genoeg. Barstend van de ambities, kijkt ook Boudzra al vol vertrouwen verder vooruit. “Ik zou hier graag divisievoetbal willen spelen, daar wil ik mijn steentje aan bijdragen.” Als voetballende middenvelder ‘op zes’ dus. “Dit seizoen heb ik echt weer lekker gevoetbald. De bal vragen, het spelletje verleggen en zorgen voor de opbouw. Bepalend proberen te zijn.” Toch blijft de Bredanaar bescheiden. “Ik spreek zelf niet zo snel uit, dat ik het goed heb gedaan. Dat moeten anderen maar doen.” Al zeggen de mensen op de tribune, wat dat betreft genoeg. “De kampioenswedstrijd in het stadion, met 1400 man… Dat was wel heel bijzonder en mooi om te ervaren.” En als het aan hem ligt, was dat geen eenmalig iets. “Je merkt dat RBC steeds meer gaat leven, ook bij sponsoren. Het kampioenschap, betekende echt veel voor ze.” Maar bescheiden als Boudzra is, gelukkig ook voor hem. “Ik ben nu echt aan het genieten van het voetbal!”

Klik op RBC Roosendaal voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RBC Roosendaal voor meer informatie over de club.