Borgvliet doet goede zaken in negende speelronde

0
88

Op de druilerige en grauwe zondag 25 november 2018 stond, hoe kan het ook anders, de wedstrijd Nieuw Borgvliet tegen Graauw op het programma. Graauw, dat op de openingswedstrijd tegen NVS na, telkens met niet meer dan één doelpunt verschil de 90 minuten vol maakten, kon zomaar eens een pittige tegenstander worden.

Nieuw Borgvliet startte voortvarend aan de wedstrijd en al snel werd duidelijk dat het voetbal aan de oranjehemden werd overgelaten. De mannen uit Graauw deden van achteruit geen enkele poging om te voetballen en rammelde in de openingsfase vrijwel elke bal over de boarding. Borgvliet probeerde daarin de voorwaartsen te bereiken om zo de verdediging van Graauw te slechten, maar helaas gaven Stefan en Mick te weinig thuis om echt gevaarlijk te worden. In tegenstelling tot het hiervoor geschetste spelbeeld, waren het echter Stefan en Mick die de eerste echte kans kregen. Een goede rush over de linkerkant werd voorgegeven door Stefan, jammer genoeg kwam Mick een paar centimeter te kort om de bal binnen te werken. Een vrije trap van David vloog niet veel later net naast de rechterhoek en schoten van Rik en Benny uit de tweede lijn miste wat kracht om het de keeper moeilijk te maken.

In de rust werd Borgvliet er nogmaals op geattendeerd dat wij het spelletje moesten maken, wat actiever de bal moesten vragen en alert moesten blijven voor de counter. Joost werd er voor de rust door de scheidsrechter nog even op geattendeerd dat hij zijn laatste waarschuwing al had gehad. Doordat ze vandaag niet met een nummer 7 speelden was al snel duidelijk dat het om Rik ging. Spoiler alert: na deze wedstrijd speelt hij al 180 minuten met een laatste waarschuwing op zak. Met het eerste devies mocht Borgvliet terug de kou in, dan is zo’n rust met warme thee wel lekker, maar om daarna terug naar buiten te gaan allesbehalve.

Borgvliet trok zich weinig aan van de kou en ging vol op jacht naar de voorsprong. Ze konden de bal wat vaker kwijt, duels werden gewonnen en er was dreiging voldoende, jammer genoeg was de eindpass vaak te hard, te zacht of niet nauwkeurig genoeg waardoor de goalie van Graauw de bal vaak makkelijk kon oppikken. In de 55e minuut was het een corner van Rik, die bij de eerste paal verlengd werd, die recht voor de voeten van David belandde. David die als een ware Sergio Ramos elke corner wel mee naar voren gaat, vaak wel om een andere reden dan zijn kopkracht, aarzelde niet en werkte de bal binnen om zo Borgvliet op een 1-0 voorsprong te zetten.

Borgvliet hield grip op de wedstrijd en bleef het gas erop houden op zoek naar een iets royalere voorsprong. Het was echter continu de eindpass die in gebreke bleef, waardoor Borgvliet iets wat nerveuzer ging spelen uit angst voor dezelfde druk die Lepelstraat vorige week op de ploeg hield. Basje, die door de wissel van Colin voor Marcel aan de linkerkant werd geposteerd, was net als de afgelopen weken wel vaker niet te stoppen. Dat de handrem bij Basje zelf af en toe ook haperde doet verder niks af aan de dreiging die hij had door die diepgang. In de 80e minuut was het Stefan die over links los brak, wederom de achterlijn haalde en de bal terug legde op de vrijgekomen Sander en die liet dat buitenkansje niet onbenut en werkte deze keurig af om zo de royalere 2-0 voorsprong op het bord te zetten.

Dat deze voorsprong ontspannend werkte op de ploeg bleek wel toen vijf minuten later de bal aan de andere kant binnen vloog. De voorzet werd er niet tijdig uitgehaald en zo vloog de bal achter de verdediging, Antal kwam op tijd uit zijn goal, maar greep voor het eerst vandaag mis en werd de bal binnen gewerkt door de aanvaller van Graauw. Willem had echter een buitenspel situatie gezien die hij wilde aankaarten bij de scheidsrechter, maar daar bleek de scheidsrechter niet gevoelig voor en negeerde de grensrechter van Nieuw Borgvliet, evenals de oproepen om eens even navraag te gaan doen, toch weer even de spanning in.

Met nog vijf minuten op de klok moest Borgvliet even stand houden om niet tegen een zeperd aan te lopen. Benny, die eerder dit seizoen al de bijnaam Dyson had gekregen, nam de ploeg met zijn duelkracht vandaag op sleeptouw. Graauw noch Borgvliet is in de eindfase nog echt gevaarlijk geworden en zo mochten de drie punten bij worden geschreven.

Als drie punten nog geen reden genoeg waren voor een klein feestje, waren het een legio aan verjaardagen de afgelopen twee weken wel. Dat ook Sluis en Lepelstraatse Boys punten lieten liggen vandaag was voor de Bergse ploeg helemaal een meevaller, want daarmee was de marge van Sluis verkleind naar vijf punten en veroverde Nieuw Borgvliet de 2e positie. Volgende week wacht de busreis naar Sluiskil en met nog drie wedstrijden voor de winterstop is de doelstelling om met negen extra punten de feestdagen wat extra glans te geven.