Bob Jansen beleeft zijn doorbraak in RWB 1

Bob Jansen is dit seizoen een van de jonkies in het eerste team van RWB. De achttienjarige verdediger wees een tweede seizoen in de JO19-1 af voor een kans in de selectie en die pakt hij met beide handen aan.

Twee seizoenen geleden beleefde Bob Jansen een debuut om nooit te vergeten in het eerste van RWB. In een van de laatste duels van het seizoen speelden de Waalwijkers zich op bezoek bij ZIGO veilig in de derde klasse door een 1-4 zege en Jansen speelde de hele tweede helft. “Ik viel met mijn neus in de boter. Ik maakte kennis met het seniorenvoetbal en pakte ook direct het daaropvolgende feestje mee”, zo zegt hij grinnikend.

Destijds was Larry van Ommen nog speler van RWB, maar tegenwoordig is hij hoofdcoach van de rood-wit-blauwen. Bob Jansen luistert drie keer in de week aandachtig naar de aanwijzingen van deze echte RWB’er, want hijzelf is inmiddels een vaste waarde in het vlaggenschip van de vierdeklasser. “Vorig seizoen speelde ik al de eerste vijf duels in dat team. De rest van het seizoen speelde ik met mijn eigen team, de JO19-1. Ook dit seizoen kon ik nog in dat elftal spelen, maar samen met drie andere jongens ben ik vervroegd overgegaan naar de selectie.” Was het makkelijk om zijn kameraden vaarwel te zeggen? “Ik heb getwijfeld over mijn keuze, maar ik wil mezelf zo snel mogelijk ontwikkelen. Dat kan bij de senioren. Ik begon in het tweede, maar heb nu mijn kans gepakt in het eerste.”

JEUGDTRAINER
Jansen is een echte jongen van de club. Hij doorliep alle jeugdteams van RWB en als trainer richt hij zich nu al vier seizoenen zelf op het opleiden van nieuw talent bij de Waalwijkse club. Dit jaar heeft hij de JO13-1 onder zijn hoede en dat betekent dat hij vaak te vinden is op sportpark De Gaard. “Op dinsdag en donderdag geef ik eerst training, waarna ik me haast naar mijn eigen training. Op zaterdagen ben ik met mijn jeugdteam op pad en zondag speel ik zelf”, zo vertelt hij over zijn drukke schema. “Ik zie mijn jongens wekelijks beter worden en nog belangrijker: ze stralen veel plezier uit. Daar geniet ik van.”

RWB 1 degradeerde vorig seizoen na vier jaar uit de derde klasse. Met de jonge en moderne trainer Larry van Ommen aan het roer hoopt de club direct weer te promoveren. “Larry kent de spelers goed en weet hoe hij ons beter moet maken”, zegt Jansen. “Hij geeft ons vertrouwen en we hebben ook een goed team. Ik denk dat we voor het kampioenschap moeten gaan.” De linksbenige Jansen heeft in het nog prille seizoen zijn kans gepakt als linksback, een positie die hem bevalt. “Ik kan belangrijk zijn in de opbouw en af en toe opstomen langs de fl ank. Ik hoop dat ik het hele jaar basisspeler blijf en me goed kan ontwikkelen in dit leuke team.”

Wil je meer informatie over de club RWB? Klik hier.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.