Björn Vlasblom tekent bij Pelikaan

0
350

Björn Vlasblom (30), momenteel trainer van ons tweede elftal, verlaat Oranje Wit aan het einde van dit seizoen. Björn heeft altijd de ambitie gehad om hoofdtrainer te worden en krijgt deze kans bij vv Pelikaan, waar hij voor een jaar getekend heeft. Hoe kijkt Björn terug op zijn tijd bij Oranje Wit en waarom kiest hij voor vv Pelikaan? We vroegen het hem.de-jager-outdoor

Waarom ga je weg bij Oranje Wit?
Ik wil graag mijn oefenmeester 1 gaan halen en daarvoor heb je twee à drie jaar ervaring nodig als hoofdtrainer bij een club die minimaal tweede of derde klasse speelt. Oranje Wit speelt in de eerste klasse, dus daar mag ik zonder dat diploma sowieso niet aan de slag én ik mag er ook geen ervaring op doen. Daarom ga ik weg bij Oranje Wit.

Waarom koos je voor Pelikaan?
Ik heb de keuze met mijn gevoel gemaakt. Pelikaan is, net als Oranje Wit, een hele familiaire vereniging met mooie toekomstplannen. Dat sprak mij meteen aan. Ze hebben een nieuw plan ontwikkeld: 4Peli! Dat houdt in dat de jeugd volgens bepaalde spelopvattingen gaat spelen met als belangrijke pijlers: aantrekkelijk voetbal spelen, druk vooruit zetten en aanvallend spel laten zien.

Daarmee willen ze meer zelf-opgeleide spelers, waar de mensen in de club zich mee kunnen identificeren, in het eerste krijgen. Spelers worden alleen gehaald als deze er in de eigen geledingen niet zijn en dus een directe versterking zijn voor het eerste team. De hele vereniging moet hetzelfde idee hebben over voetbal. Daar kan ik me zeker in vinden!

Hoe zag jouw carrière als voetballer er eigenlijk precies uit?
Ik ben begonnen bij de mini’s van Oranje Wit en heb daar gevoetbald tot aan JO13-1. Daarna ben ik naar Sparta gegaan. Daar heb ik van de jeugd tot aan het eerste gespeeld. Aansluitend ben ik nog twee jaar voor FC Dordt uitgekomen. Vervolgens ben ik weer teruggekeerd naar Oranje Wit; daar heb ik nog een kleine twee jaar in het eerste gespeeld. Een afgescheurde kruisband maakte (te) vroeg een einde aan mijn carrière. Ik was 27 jaar en had nog wel langer willen voetballen, want dat is het leukste wat er is. Je hebt als voetballer meer invloed op het spel dan als trainer.

Wilde je altijd al wel trainer worden?
Ja, dat wel; het trainersbloed stroomde altijd al door mijn aderen. Tijdens mijn actieve carrière trainde ik meerdere jeugdelftallen. Toen ik moest stoppen met voetballen ben ik tweede elftal-trainer geworden. En hoewel ik het jeugdtrainerschap ook leuk vond, past een senioren elftal eigenlijk wel beter bij mij. Ik was in het veld altijd al bezig met mijn ploeggenoten aan te sturen. Bij Sparta, en later ook bij Oranje Wit, was ik een verlengstuk van de trainer in het veld. Dus het was uiteindelijk een vrij logische stap om als trainer aan de slag te gaan. En nu ben ik klaar voor de vervolgstap…

Hoe kijk je terug op jouw tijd bij Oranje Wit?
Ik ben een kind van de club en dat zal ik altijd blijven. Een echte Oranje-Witter. Het is een hele warme, familiaire club. Ik heb er een groot stuk van mijn leven doorgebracht en draag de club een warm hart toe.

Björn: we wensen je heel veel succes bij deze nieuwe stap in je carrière en volgen je op de voet. Hopelijk zien we je ooit nog eens terug bij de club; de deur staat altijd voor je open!

Bron & foto: Oranje Wit

voor meer informatie over Oranje Wit klik hier
klik hier voor meer artikelen over Oranje Wit