Bijzondere tijd doet beroep op creativiteit bij Faysal Kadi Wahabi

0
167

Oranje Wit sloot in 2019 het tijdperk met trainer Pippy Pruymboom af. Faysal Kadi Wahabi werd het nieuwe gezicht als hoofdtrainer. Hij start met twee coronajaren en dat vraagt veel van trainer en staf. Kadi Wahabi heeft zijn contract inmiddels verlengd tot medio 2022.

DORDRECHT – Ook tijdens corona kolkt het op sportpark Stadspolders. Op alle zeven velden is volop beweging. Honderden jonge Oranje Witters houden ook nu hun conditie op peil en werken aan spelvormen in de richting van het nieuwe seizoen. Hoofdtrainer Faysal Kadi Wahabi sluit om drie uur met zijn selectie van het eerste elftal de zaterdag af. ,,Ik heb graag de beschikking over een heel veld en daar werkt de club gelukkig aan mee.” Kadi Wahabi vindt het telkens opzienbarend hoe voetbal op het sportpark leeft. ,,Het maakt niet uit of je om half negen in de ochtend of later in de middag dit sportpark betreedt; het is altijd stampvol. Daar krijg je steeds weer energie van.”

Sprongen
Kadi Wahabi is in het eerste coronaseizoen bij Oranje Wit ingestapt. ,,Vanaf maart ben ook ik steeds creatiever geworden. Ik moest wekelijks nieuwe vormen en oefeningen bedenken om het voor de boys interessant te houden. Ik heb het er met de TC wel eens over dat ik in twee seizoenen hier nog helemaal niets heb laten zien. Met name het eerste seizoen was moeilijk omdat ik met een vrijwel volledig nieuwe groep moest starten. Ik heb veel jongens uit de jeugd ingepast. Maar dat had ook zo zijn positieve kanten. Een talent uit JO19 en het tweede elftal neemt nu veel sneller zijn verantwoordelijkheid. Spelers als Thomas Boudesteijn, Joris in ’t Veld, Bedirhan Yildirim en Pascal van der Kooij maken enorme sprongen, want zij moeten er meteen staan. Vooral de laatste twee zijn ultieme voorbeelden van hoe het bij een amateurclub hoort. In hoog tempo vanuit de JO19 via het tweede elftal naar een basisplaats in het eerste team.”

Verfrissend
Bij Oranje Wit wordt nu al gesproken met talenten die er binnen twee tot drie jaar moeten staan. ,,Twee spelers trainen al met ons mee. Die worden nu dus al sterker.” Oranje Wit is van district Zuid I naar West II overgeheveld. ,,Dat is heel verfrissend”, reageert Kadi Wahabi. ,,Het is een eerste klasse die bij ons past. Wij willen graag voetballen en dat willen tegenstanders als RVVH, Kloetinge, Heinenoord en XerxesDZB ook. Ik ben er echt blij mee en hoop dat wij in de eerste klasse B kunnen blijven. Bovendien krijgen wij met de komst van Mike Langerak (IFC, red.) en Jermaine Sewambar (VVGZ, red.) een kwaliteitsimpuls.”

Faysal Kadi Wahabi (44) heeft een gedegen opleiding in het voetbal. Hij was zelf bovenmodaal amateurvoetballer bij Unitas, Altena en SVW en als bevoegd trainer lang assistent van Michel Langerak bij LRC Leerdam, Kozakken Boys, ASWH en Sliedrecht. Bij Unitas (za) en SVW stond hij al eerder op eigen benen.

De selectie van Oranje Wit voor het seizoen 2021-2022 ziet er momenteel als volgt uit:
Marnix van Vuuren, Luc Francissen, Joris in ‘t Veld, Achraf Bouchtir, Thomas Boudesteijn, Armando Tuur, Manucho Adelino, Akin Arslan, Ivar de Boer, Bedirhan Yildirim, Pascal van der Kooij, Marruchen Zimmerman, Ruben Retel, Anouar Said, Mike Langerak, Jermaine Sewambar, Mike Muijen.