Bij WDS zit de jeugdige ‘schwung ‘ er goed in.

0
420
WDS'19 jeugd

Het leeft weer in de Haagse Beemden op Sportpark Paradijs. De blauw witten van trainer Martijn van Wanrooij zetten nadrukkelijk in op de eigen jeugd. Met spelers als Jamie van Zalen ( 17), Danisho Siner (19) en Ojani Muntslag (18) doet het technisch goed verzorgd spelend WDS goed mee in de 4e klasse.

Maar ook in de andere geledingen staat de club als een stevig fundament. Zo beschikt de Willibrordus Demos Sportvereniging  over bijna 15 commissies die allen actief zijn voor de club. De oudste amateurvoetbalclub van Breda is opgericht in 1919. 

Voetbaljournaal sprak met de drie jonkies van WDS ’19 en tevens goede vrienden, waarvan er 2 met een bekende achternaam in voetballend Breda. Siner en Muntslag. 

“Klopt ,” zegt Danisho Siner. “Mijn vader is Sedat die nu trainer is bij Baronie. (Sedat Siner speelde in het verleden betaald voetbal  voor o.a RKC –RBC en maakte furore bij Baronie in de Hoofdklasse  red.) Ik heb veel van hem geleerd en leer nog steeds. Heb hem ook regelmatig geholpen met trainingen verzorgen bij zijn voetbalschool. Ik heb zelf gedurende 2 seizoenen met veel plezier een team uit de JO9 en de JO11 van WDS’19 getraind Helaas valt dit momenteel niet te combineren met mijn werk, maar ik heb het altijd met veel plezier gedaan.” De verdedigend ingestelde speler is ondanks zijn jonge leeftijd al 3 jaar basisspeler bij de 4e klasser met ambities. “We zijn een team in opbouw met veel spelers die net doorgestroomd zijn. Ikzelf speel sinds mijn 16e bij het eerste, en heb tot en met de eerstejaars C bij VV Beek Vooruit gevoetbald en daarna naar WDS overgestapt. Heb het nu prima naar mijn zin  en speel met veel plezier bij WDS. We hebben een gezellig en hecht team maar ik wil me graag blijven door ontwikkelen.” Of ik hier voor altijd blijf ? “ Je weet nooit wat de toekomst brengt,” aldus Danisho die hoopt met WDS nog een periodetitel te kunnen pakken. 

Ojani Muntslag is een neefje van Kevin Muntslag. De sierlijke middenvelder, die een deel van zijn opleiding bij NAC genoot en in het verleden ook bij WDS speelde. Ook Ojani is, ondanks 1 jaartje in de onder 17 van Baronie, een echt WDS jeugdproduct. 

“Het is prettig voetballen met je jeugdvrienden. Danisho ken ik wat langer, wij speelden en voetbalden al sinds klein samen op straat als buurjongetjes. Met Jamie heb ik bij WDS vanaf de D-tjes ( nu onder 13 red.) samen in de jeugd gespeeld. Meestal speel ik op 8 of 10. Dat jaar bij Baronie stond ik vooral in de aanval als valse spits of linksbuiten. Ja, we hebben een echt vriendenteam en ik ben ontzettend blij dat WDS naar de eigen jeugd kijkt. Daar liepen veel talentvolle spelers rond, en nog steeds trouwens,  die kunnen uitgroeien tot speler van het eerste elftal.”

Ook voor Muntslag geldt dat hij graag met WDS, dat over veel technische vaardigheid bezit, een klasse hoger zijn kunsten zou willen vertonen. “ Daar wordt toch meer op techniek gevoetbald. Meer verzorgd en minder vechtvoetbal. Het is erg verleidelijk dat wanneer je tegen een ploeg speelt die bijna tot niet echt voetballen, mee te gaan in hun spel. Maar wij hebben een hele sterke ploeg. Ik denk dat als wij eenmaal aan voetballen toekomen, dat er weinig ploegen zijn die het ons lastig kunnen maken. Het zou tof zijn als we minimaal de periode dit seizoen kunnen pakken om zo nacompetitie te spelen voor een plek in de 3e klasse. Die klasse zou een hele leuke uitdaging kunnen worden voor ons.  Maar op nummer 1 staat voor mij plezier in het voetbal, en dat heb ik zeker gevonden hier bij WDS. Ik zit in een heel gezellig en hecht team waar ik het ontzettend naar m’n zin heb. Natuurlijk is profvoetballer worden een jongensdroom voor iedereen, maar het is niet iets waar ik momenteel heel hard voor werk om het te halen.”

Centrale middenvelder Jamie van Zalen is de jongste van de drie. Ook hij mag zich al verheugen met de nodige speeltijd in de ploeg van van Wanrooy en Mac Nack. “Bij WDS krijg je ook als jonge jongen een kans. Ik ben 17 jaar en train al regelmatig mee met het eerste en de laatste weken krijg ik ook speeltijd. Onze huidige trainers kijken niet naar leeftijd of ervaring. Als je het goed doet dan krijg je een kans. En het is aan ons om te mogen blijven staan en onze kans te pakken Dat is ook één van de redenen dat ik naar WDS gekomen ben.” De 2e jaars student op het Curio afdeling sport en bewegen in Breda is dagelijks met sport bezig. Als stagiair van Arendse health club is zijn richting SGB ( sport en bewegen en gezondheid) hem op het lijf geschreven. Spieren kweken dan als sportschool begeleider ? 

“Toch moet ik het meer van mijn tactische en technische vermogen hebben dan van mijn fysiek. Het is soms lastig om tegen fysieke tegenstanders te spelen, maar als je voetballend goed genoeg bent dan hoeft dat geen probleem te zijn. Zelf spelen we technisch voetbal en dat vind ik prettiger dan een ploeg die alleen maar fysiek speelt. We hebben nu echt een heel leuk en jong team waarbij de onderlinge sfeer heel goed is. Je merkt dat we echt met een project bezig zijn. Met de huidige trainers Martijn en Gino is het erg prettig om mee te werken. De trainingen zijn leuk en de trainers zitten er kort bovenop. De toekomst ? Ik zit pas sinds dit seizoen bij de selectie en ben qua leeftijd eigenlijk nog jeugdspeler. Ik wil eerst een belangrijke speler voor WDS 1 worden en dan zie ik wel verder, ” aldus de benjamin van de WDS selectie.

Klik op WDS’19 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op WDS’19 voor meer informatie over de club.