0
257
FCPerkouwonder9

FC Perkouw is al blij om jaarlijks een onder 9 te hebben. Dit seizoen bestaat het team voornamelijk uit meisjes, maar die staan in het veld wel hun mannetje. En dribbelen kunnen ze.

De oefenwedstrijd tegen het Goudse DONK is net begonnen en trainer Jos Pleune heeft het aan de zijlijn druk met het geven van instructies aan zijn spelers in het veld. “Goed zo, Winter”, roept hij als één van de twee jongens in het team de bal in de verdediging verovert en de voorwaartsen in stelling brengt. Mede-trainer Amon Massi heeft zich opgesteld achter het doel waar hij keepster Lotte aanwijzigingen geeft.

“Het is dit seizoen voor het eerst dat we tegen een compleet ander meisjesteam spelen”, zegt Pleune. “Onze meiden zijn als ze tegen jongens spelen wat bescheiden. Vandaag durven ze wat meer, heb ik het idee.”

Dribbelen is het devies van Pleune en Massi. Om dat kracht bij te zetten herhaalt Pleune het woord regelmatig. “Dribbelen, dribbelen, dribbelen”, roept hij Melana toe wanneer ze de bal aan ede voet heeft. Vaak wordt het advies opgevolgd. Tegenstander DONK heeft de handen vol aan het Berkenwoudense gedribbel, maar komt door een zeldzame tegenstoot wel op voorsprong. De Perkouw-ploeg laat het er niet bij zitten. Nog voor rust maakt Melana verdiend gelijk.

In de rust wordt er limonade en vertrouwen getankt want volgens de trainers wordt er goed samengespeeld. Perkouw krijgt in de tweede helft de overhand en Lotte, die voor rust nog op doel stond, maakt snel twee doelpunten a vochter elkaar. Tatum legt de eindstand vast op 4-1. Het is voor Perkouw de eerste overwinning van het seizoen. “We proberen te stimuleren dat ze zelf acties maken”, zegt Pleune. “Je ziet dat dat steeds berer gaat.”

In de eerste fase van de competitie werd één keer gelijkgespeeld. “De andere wedstrijden verloren we nipt, daarin zag je dat jongens net wat gehaaider waren dan wij.” Dat het team bestaat uit negen meisjes is opvallend, maar berust meer op toeval, denkt Pleune. “De meeste meiden zitten bij elkaar in de klas. Normaal gesproken zitten er ook wel één of twee meisjes bij ons in een team, maar dat is dit keer andersom.”

Klik op FC Perkouw voor de laatste artikelen over de club.
Klik op FC Perkouw voor meer informatie over de club.