Bij GSBW wordt het niveauverschil tussen de Dames en Heren steeds kleiner

0
568
Ferry Hof-Sasja Tijsen-Jessica van Leeuwen-GSWB

Ferry Hof is hoofdtrainer bij GSBW Dames 1. Hier is hij al zes jaar actief en vandaag gaan we met hem en speelsters Sasja Tijsen en Jessica van Leeuwen in gesprek. Met hen bespreken we de prestaties van het elftal en de rol die zij hebben binnen het team.

Even voorstellen
Ferry Hof begon als pupil met voetballen bij vv JPS. Hier speelde hij tot de E, waarna hij overstapte naar NOAD in tilburg. Na een aantal jaar maakte hij de overstap naar SVG, waar hij in een vrienden team ging spelen. Vervolgens ging hij naar VV Audacia. Toen Ferry 25 jaar oud was begon hij hier tevens als assistent-trainer van Randy Waterloo. Toen Randy overstapte naar GSBW ging Ferry met hem mee als zijn assistent. Na drie jaar in deze rol jaar kreeg hij de mogelijkheid om hoofdtrainer van GSBW-dames 1 te worden samen met Joost broers. In deze rol is hij inmiddels drie jaar actief.

Sasja Tijsen is 27 jaar oud en voetbalt sinds de brugklas. Ze begon bij Victoria – O en sloot zich later aan bij Studenten voetbalvereniging TSVV Merlijn. Hier beleefde ze veel successen, waaronder een kampioenschap in de vierde klasse. Toen uit haar lichting veel meiden vertrokken stapte ze over naar GSBW, waar ze in haar eerste seizoen direct promoveerde.

Jessica van Leeuwen is 23 jaar oud. Nadat ze vier jaar had gehockeyd begon ze veertienjaar geleden met voetballen. “Hier waren vooral mijn opa’s (beide voetbalfanaten, één van de twee is zelf prof geweest) toen héél erg blij mee.” Ze begon bij GSBW en is hier nooit meer vertrokken. Bij deze club heeft ze dan ook al veel hoogtepunten beleefd met als absolute hoogtepunt de promotie naar de tweede klasse en de gezellige teamuitjes. Verder beheert ze samen met Sasja de social media kanalen van hun team. “Dit is erg tof en niet alleen wijzelf als team vinden het leuk, maar ook onze club, de trouwe supporters en sponsoren zijn erg enthousiast.”

Ambities Ferry Hof
Toen Hof begon als hoofdtrainer GSBW dames 1 waren ze actief in de derde klasse. Destijds waren er geen meisjesteams bij de club en het gat met dames 2 werd steeds groter. Inmiddels is er een MO13 bijgekomen en wordt er hard geprobeerd om het gat tussen Dames 1 en 2 te verkleinen. “Dit seizoen staan we met dames 1 op een gedeelde tweede plaats in de tweede klasse. Onze ambitie is om naar de eerste klasse te promoveren en daarnaast hopen we een extra damesteam op de been te krijgen om het gat tussen dames 1 & 2 te verkleinen. Verder hopen we dat de huidige Mo13 kan worden opgesplitst in twee teams, zodat er minder leeftijdsverschil in het team is.”

Ambities Sasja en Jessica
Met de ambities van de trainer zijn Sasja en Jessica het volledig eens en ook zelf hebben ze nog voldoende ambities. Zo vertelt Sasja: “Jessica is een erg harde werker, zowel binnen als buiten het veld. Het maakt haar niet uit op welke positie ze staat en ze doet overal haar best. Ik verwacht hierom dat als ze zo door traint in de sportschool als nu, ze in de toekomst de meest fitte links/rechtsbuiten van GSBW zal worden. Ook hoop ik dat ze nog veel goals mag maken voor ons.
Daarnaast hoopt Jessica dat Sasja over tien jaar nog net zo fit is als nu. “Sasja is altijd erg fanatiek en motiveert de ploeg altijd goed. Verder verwacht ik dat ze over tien jaar nog altijd mee staat te zingen met de zangers van de voetbalfeesten.”

Dorpsclub
Beide dames hebben het erg naar hun zin bij GSWB. Ze zien het als een echte dorpsclub waar iedereen elkaar kent. Verder vertelt Jessica het volgende: ”Op de club zie ik veel vaste gezichten, zoals onze ‘Jan de Materiaalman’ en het barpersoneel. Zij zorgen ervoor dat iedereen zich thuis voelt op de club. Daarnaast is de club steeds succesvoller in het verminderen van de verschillen tussen de heren en dames en zijn ze bezig met mooie stappen voor de toekomst.”

Klik hier voor meer artikelen
Klik hier voor meer informatie over GSWB